Minum air gula

Hi, sye bru tdi minum air gula. Lepas 1 jam sye ke toilet sbb nak buang air kecil tpi termuntah sikit. Cbe tahan muntah tpi terlepas jgk. Nak tanya, valid ke ujian darah kedua nnt? Sbb perut sye sebelum muntah mmg dh full dgn air kosong. Tak sure yg muntah tu, air gula or kosong. And sye hanya muntah 1 jam selepas minum air gula. First time minum air gula ☹️

1 Balas

Maknanya lepas minum air gula tu puan ada minum air kosong ke? Pengalaman sy masa minum air gula, lepas tu tk blh makan dan minum apa apa pun utk blood test kedua tu. Air kosong pun tk boleh. Takut kena repeat semula. Cuba tanya doktor huhu sorry kalau tk menjawab soalan. Kalau muntah saja sy rasa tkde masalah, cuma sbb puan ckp perut full dgn air kosong sebelum muntah tu yg sy faham puan ada minum air kosong lepas air gula.

3y ago

Tunggu nurse call nnt tanya semula, mungkin lain tmpt lain procedure. Sy buat kt klinik swasta, doktor pesan dr awal air kosong pun tk blh minum sbb takut kacau bacaan gula. Kalau keturunan mmg tkde kencing manis insyaAllah kemungkinan besar result okay, tp ada org masa pregnant je sangkut. Takde apa kot tu.