PLEASE BANNED HOSPITAL BESUT TRG

Pengalaman ngeri warded di Hospital Besut saya lalui 5 hari 4 malam. Hampir semua nurse sangat selfish, tak bertanggungjawab & mulut jahat. Saya first time mom czer, 5 kali cucuk branula hijau utk antibiotik sbb bengkak & buat kerja ala kadar. Cara uruskan patient sangat kasar. Tekan jarum kuat2 setiap kali antibiotik. Lepas czer dorang biar je saya berdarah sampai malam. Katil saya depan sekali paling jauh dari tandas. Berjalan la saya dgn darah menitik2 sambil bawa tiub kencing & tangan yg masih ada branula. Tempatkan saya kat ward yg takboleh ada pelawat langsung selama 3 hari. Mmg semua saya kena buat sendiri. Suami saya pun dapat pegang baby lepas saya diacharge. Dorang jugak paksa saya menyusukan anak sedangkan dorang tahu anak saya tie tounge dan susah menyusu. Dalam masa yg sama menahan sakit luka czer. Berjam2 saya susukan anak dlm keadaan mcmtu. End up dorang ckp saya mmg taknak susukan anak sbb tu anak menangis. Dorang jugak dera mental dgn ckp "siapa suruh nak jadi mak" "orang lain pun sakit bukan awak je" "memang taknak susukan anak ke?" dan banyak lagi. Dorang marah bila saya menangis Masa discaj, saya disuruh bawak sendiri anak dan barang2 saya guna troli yg tayar dah tak elok tanpa sedikit bantuan pun! Tolakla saya sebelah tangan troli, sebelah lagi ampu perut yang sakit. Suami tetap tak boleh masuk. Jumpa suami dkt guard je. Sebelum balik pun sempat perli saya ckp saya tak cara pasal anak. Sangat2 bad service dan JAHAT. Tolong elakkan HOSPITAL BESUT untuk apa2 urusan. Lebih baik pergi hosp gov lain Setiu/Kelantan. Trauma saya sampai harini jadi takut nak berurusan dgn mana2 misi lagi dah. #badexperience #firstmom #ceasarian

13 Balas

Tolong komplen dkt sispaa, biar dorang ni tahu sikit. Biar management yg siasat,

report la sis. tp sy ok je hospital besut. nurse elok layan

awak repot sispa..