bagi kata semangat .

Untuk ibu ibu yg pregnant anak luar nikah ni . Kita takboleh nak kondem sangat . Sebab dorang ni taktahu apa apa . Kena bagi sokongan yg baik , tunjuk ajar yg baik baik . Dorang bukan tak mampu nak jaga baby . Kalau dorang tak mampu takda la dorang boleh bawa perut 9bulan 10hari ke sana ke sini .. Bawa checkup klinik setiap minggu .. Itu semua tanda dah cukup mampu nak melangkah ke sereterusnya . Zaman sekarang tak pelik pun ada anak status luar nikah . Dorang ni diuji je . Apapun , fikir baik baik kalau nak bagi anak dekat orang lain . Percaya Allah tu maha segalanya . Rezeki takdatang sendiri kalau kita tak cari . Yg penting apa yg dah terjadi tu terima dengan hati yg terbuka . Ikhlas menerima apa yg dah jadi . InsyaAllah semua urusan berjalan dengan lancar ....

1 Balas

Sokong dgn sis... Sbb ada sesetgh ibu dlm apps ni if komen mnghina tu no 1... 😂 Pandang dosa org mcm Dia tu Tuhan.. na'uzubillah. Kalau kita xmmpu bg sokongan atau mmg terlampau sakit hati dgn perbuatan mereka.. doa je dlm hati baik².. xperlu sampai nk rendah² kan ibu² yg pegnen anak luar nikah. Sbb kita sndiri pun xtau level kita disisi Allah. Andai saja ibu yg hamil anak luar nikah tu da betobat... Boleh jd Dia lebih mulia drp org yg duk mengata2... Kdang mereka ingin berubah perlu jalan a.k.a map... 🤣 Kita sbgai saudara seagama sama sama doa n beri nasihat terbaik. Lgpn Dia hamil anak luar nikah.. terjadinye anak tu pun dgn izin Allah... Kalau Allah x izin n thu dia xmampu tanggung tntu Allah x bg benih tu jd baby... Ramai je kt luar sana da kawen lom jgk dpt baby... Masing² diuji oleh Allah.. semua ada hikmah..

5y ago

Hihihi 🤗🤗🤗