37weeks pregnant +ve covid

hi mommies sye dh 37 minggu harini tested +ve covid. call kk dorang suruh pergi hospital sbb reduce fetal movement. biasanya kalau warded dorang buat apa je?

2 Balas

kalau fetal movement reduce, akan pantau ctg baby dan scan stp berapa jam entah.. kalau covid duduk wad bersalin, kena kuarantin dalam bilik, 4x sehari nurse datang check bp oksigen bagai.. then 2x sehari Dr dtg check tanya ok ke tak semua, ada apa2 simptom tak.. setiap hari akan dapat ubat based on simptom kita.. ni pengalaman warded sbb covid masa 8 minggu dulu..

kalau COVID mmg kena pantau. tp kalau sis 37w ni dah dekat2 nk bersalin dah ni, meby hosp Akan pantau, buat ctg, cek bukaan. moga cepat sembuh sis.