Dah siap?

Baju baby dah siap packing2..tinggal masukkan dalam kereta je nanti..skarang dah 32 weeks..penat jugak nak kemas2 ni?nasib baik lah kemas waktu ni..kalau kemas 2 minggu lagi mau pengsan kepenatan?.. Ada yg due sama kite tak 08.05.2020?yang mana due bulan 5 dah kemas ke barang ke hospital??

Dah siap?
45 Balas

di hospital pakai baju hospital, masa nak bersalin misi akan minta baju baby, mitten, lampin dan kain bedung. Bawa baju untuk balik. pam susu,oinmen,tisu basah. makanan dan air jangan dilupa sebab lepas bersalin mesti haus. pad bawa lebih, takut pendarahan banyak. stokin pun penting . tudung 2 helai pun cukup sebab biasanya kalau baby takde masalah kesihatan hari kedua dah boleh check out. Bawa 2 beg supaya barang tidak bercampur. Harap membantu

Due 22/5/20..blum packing lg sbb brg baby x ckup lg.. Nk beli on9 rsa mcm x puas ati sbb x tgok depan2...nk klua g beli kt pasaraya jenuh nk beratur panjang... suruh suami g beli dia kata takut silap beli nnti kena marah.. Hahaha...

Samalh kita 32 weeks ..tpi saya langsung blum ada buat prsediaan baju bayi ..😞😞😭 saya pn t'ingin nk sdiakn smua tu tpi blum ada rezeki ..saya risau jgk takut tak smpat nk siapkn smua brg ..but due saya dlm bulan 6 ..

4y ago

Sis knapa induce 38w

Baru masuk 33 weeks / 15 Jun 2020.. Barang2 baby semua dh siap packing.. Just tggl barang sy sendiri je belum.. Sebab xcukup lagi.. Time PKP mcm ni ssh semuanya.. Ujian..

4y ago

Semoga dipermudahkan urusan awk.. 👍🏼

date kita sama 🤭 alhamdulilah semua barang dah siap kemas. tinggal nak bawak masuk kereta je. semoga dipermudahkan segala urusan kita semua. amin amin

4y ago

okey. terima kasih sis. semoga dipermudahkan segala urusan.

Semoga dpermudahkan segalanya ya sis.. oh ya sis dh 32 weeks skrg? Knp due awl ya sis..maaf btny..sbb sy pn skrg dh 33 nk masuk 34 week..tapi due bln 6..

4y ago

Ow ya ke😅😅🤭.. semoga sis n baby dpermudahkan ya..😘😘😘

Saye due bulan 25/6 tapi dah siap packing...mungkin tak sabar nk jumpe baby...huhuhu semoga dipermudahkan segala urusan ibu dan baby nanti ye..

4y ago

Due date kita sama. Hehe

Sy dh siap dh simpan dlm beg...nti turun tanda² nk bersalin bwk beg je...sy due 9/5/20 Lagi 12hri lg nk bersalin klau ikut due...

4y ago

Smga dipermudahkan sis yaya

Saya pun beriya packing mcm ni. Skali nak masuk labour room, nurse cuma minta pampers baby n pad ibu jee..

Due 5/5/2020.. Sy yg Labour room je letak dlm plastik.. Yg lain semua bwk extra.. Sebb risau xcukup..