Sakit Tulang Punggung

Penah mommy dalam nih sakit tulang punggung.. Normal x klaw skit.. Nk pusing megiring pon sakit ?.. Adoiii.

65 Balas

Sy pernah kena masa nak masuk 20w..sakit tulang punggung belah kanan..nak mengiring memang seksa + bila nak bangun dr duduk, kena amik step dulu..masa tu sy fikir mngkin sbb baby nak membesar..tp bila checkup KK rupanya kena kncing kotor..trkejut la jugak sbb sy membuang ok je + xde pun simptom kencing kotor..doktor bg ubat & banyakkan minum air masak, alhamdulillah seminggu lps tu ok smpai la sekarang 😊

Kalau duduk sy tak rasa sakit sangat, cuma kalau baring tu nak beralih fuhh rasa diaa nak jerit je hahahaha kalau letak bantal ke alas dgn kain pun tetap rasa sakit. So saya jarang baring kat tempat yg keras macam lantai ke atau toto, kena baring kat tilam atau sofa jugak 😂😂😂 ni baru 21 weeks entah macam mana gaya bila dah 30 weeks keatas 😂😂😂

Tngh alami skrg ..nk kta berat badan naik xpon biase2 je..tapi sbb tulang belakang ke bawah kita mkin bengkok bila janin membesar...kita xnmpk tapi tulang tu mkin mmbengkok..kdg2 dduk atas kerusi pon dh sakit mcm Org berusia bila nk bngun..kne kepit kaki betul n trik nafas bru boleh bngun..itupun still sakit..but tu smua best moment mse preggy..

samaaaa..saya pun alami jugak benda ney waktu kandungan 7 bulan..Allahu nak jalan pun terjengket2 kene ade org tlg papah..lagi dari baring nak ke bangun tu pun sakit kene bangun slow2 sgt..sye ingtkan sye je begituu..rupenya normal..nak dekat sebulan jugak la sakitnya tuu..itu pun masih lagi rasa sikit2 kalau jalan bnyk tapi dah tak sakit

sy kene masa anak pertama. masyaAllah mmg sgt sakit. cara kurangkan sakit. jgn dduk kat lantai. duduk mana2 wajib beralas mcm bantal donut tu ke. dulu sy pergi kedai mkn pun bwk bantal donut tu.😅akan rasa kurang sikit. lambat jugak baik tu sy smpai anak nak masuk 6bulan bru bernsur pulih. anak kedua ni alhamdulillah xde lagi so far.

Normal sis... Sy dari 2nd trimester da start teruk sakit kat tulang punggung ni... Kalau baring tlentang... Pastu nak mgiring... Kluar jugak la air mata nak tukar position tu... Terasa mcm tulang selisih... Nurse suruh bykkan mnum susu... Kalau xleh mnum... Try amik pil calcium...

Sama, saya tgah alami sekarang 13 weeks. Sakit ya amat, xboleh duduk atas simen. Kene duduk ateh yg ber span or bertilam. Nak tido pon rasa susah. Kdg2 ngis sbb riso jgak kenapa kah diriku. rupanya ramai yg alami ye. love untuk semua supermom 💕💕💕

Saya punn ni tgh facingg sakit tulang punggung skrg niii .. Rupanya mmg ramai juga ya dpt symptom mcmnii .. 2 Hari lagi nk pergi checkup bby now dah 19 weeks.. Agknya nii mestii sy sbb kurang minum air masak nii 😂

Same la ..tengah alami jgk ..mse ank first tak de pulak kne..niy gndung second sakit start 13week..now 19week still lgi sakit..tak tahu nk buat cm mne lagi..ade sape" boley bgi tips atasi sakit tulang punggung..😔

4y ago

Ssame laa..ank 1st xde pn,ank 2nd jd..sy sakit tulnag punggung sebelah kanan..mmg seksa sgt mase prgnnt..skrg pantang hari ke 22,still sakit2 tulang punggung,bila duduk n nak bgn seksa sgt 😰😭

Sama...biar kita bg dia ubat sapu..baik sekejap..dtang sakit lgi balik..anak pertama kedua..tiada pulak bgni...tp bnyak nasihat cakap..mnuma air masak bnyak..takut..tu kencing kotor