Sakit tulang punggung

Normal x baru 33weeks sakit tulang punggung, nk berjalan pn rasa menyucuk.. risau tanda nk bersalin awal🤧#firstmom

1 Balas

saya pun macam awak juga , dah start rasa masa masuk 3rd trimister. Tanya nurse dan orang yg lebih berpengalaman depa cakap , perkara tu normal bila baby dah start kepala dekat bawah , sakit tulang punggung juga sebab baby dah makin membesar dan badan kita tgh buat persediaan untuk bersalin . kalau takda apa masalah , jgn risau okay ? banyakkan bersenam , jangan duduk lama sangat . if rasa tak tahan sangat refer doc ya

1y ago

Ya tp rsa mmg terlalu awl plk baby turun ke pelvik, tu yg risau.. bab bersenam tu xde mslh lgpun sy berkerja, tiap hari naik turun naik tangga tingkat 3, risau baby ke bawah sbb terlalu lasak berjalan, berdiri dgn naik turun tangga.. harap baby x keluar awal la.. tq sis sy refer nurse kk nanti