Hanya Ingin Tahu?

Pena Kah Mummy2 Yg Alami Mabuk Makanan Smasa Prgnant Ni? Means Bila Mkan Stengah2 Mkanan Atau Masakan Tu... Mumy2 Akn Rsa Mual, Pening Dan X Selesa Lar Rsa Bdan Tu... Anyone? Ada Tu Salah Satu Simptom / Alahan Kehamilan?

5 Balas

Normal.. Sy sendiri sama ada mkn separuh @ hirup sup je.. X nak makan isi (tomyam @ sup ayam).. Ada juga favourite kita masa sebelum pregnant tp bila makan masa pregnant, jadi mabuk.. 😅😅

4y ago

Tu lar kan... Bila kita mkn tu tetiba rsa mabuk mkanan plak... Rsa x selesa... Mcm sya arytu minum susu coklat dutch lady... Ehhh trus rsa mcm mabuk2😂 rehat jap brbaring bru rsa ok

Sy macam2 alahan start 6w smpi 15w, awal2 hari tu minum air kosong pon muntah balik, semua makanan muntah balik, siksa la sekejap, tp skrg Alhamdulillah ok dah sikit2.

sy skrg dah 10w ttp alahan.sama ngn suami. teruk alahan..nk makan muntah blik..minum pun sama..naik lembik badan..

Sya tak ada alahan mknn..sya mkn jer..

Yes sis. Normal.