Adakah anda ada menggunakan pembersih kemaluan?
Voice your Opinion
Ya, saya ada gunakan pembersih kemaluan
Tidak, pembersih kemaluan tidak elok

12700 respon

52 Balas

Tidak. Sebab kakak saya pernah bagitau yg dia pakai pembersihan wanita masa dia pregnant sebab ada keputihan. Hasilnya, anak dia kena jangkitan bakteria keputihan sikit lepas lahir. Dia bagitau saya yg doktor pesan dekat dia, pembersih wanita tu tak elok sebab bunuh semua bakteria. Dekat kemaluan sebenarnya ada bakteria baik dan jahat. Tapi pembersih wanita bunuh semua bakteria. Sejak tahu, mmg saya tak pakai.

4y ago

Maaf puan..sye nak tnye.. kalau sabun miss v manjakani arilla tu mcm mne ye..ok ke tak..sbb ada sireh..manjakani..mint..

boleh saya tanya .. saya kandungan dh 29mnggu 5hari .. masih jua blum buka buku pink nya .. disbbkn .. sy lg sendirian ..kerana suami sudah menikah 1lgi .. dan sy plk diabaikn .. adakah saya masih boleh buka buku pink ???

3y ago

Nak tnya ni momy" yg berpengalaman ..biasa ny org mngandung mmang bnyak keputihan kluar ke ? yg warna kekuningan ?? .

use everyday twice, so far ok. x bau n x gtal. klu x guna bks keputihan d celah2 tu melekit x hilang cuci dgn sabun biasa, try guna kuku msti ada tu lekat. sbb tu sllu guna pmbersih mis v brtahun dah. no prblm.

ya saya guna product fefet.. dr sblum preg sampai skrng preg 28w. keputihan kurang,bau dan gatal tiada.. kencing tak pernah kotor.. sebelum pakai dlu peranakan selalu sakit dan kencing kotor

sy guna women desiree v hygiene..sgt bgs utk yg ada masalah gatal², berbau, keputihan sbb di dlmnya ada 3 bhn utama yg bagus iaitu sireh,manjakani dan kacip fatimah.

pernah mencuba pencuci kemaluan hnya sekali seumur hidup..lpas try...disanalah bermulanya keputihan sy...lepas tu..tak pernah try mana2 lgi...serik...

ye sy lama guna pmbersih haio.xde haruman.bersih & segar.dapat mnghilangkan daki putih dekat celah bibir bila setiap kali bangun tido.cuba cek.

Saya pkai jgak , tpi tk silap saya setakat nk cuci di celah2 kangkang n paha takde masalah pon bukannya cuci smpai masuk lubang vagina

Ada,sya pakai Pembersih produk D'Herbs..sblum pregnt sya beli ngan kwn,kwn promot..syg pula kalau tak pakai,dah nak habis dah skrg..

ya ,saya guna sireh Queen..keputihan x ada..setakat nie alhamdulillah ok Aje gatal dan keputihan x ada rasa segar aje