Pembelian barang newborn anda sewaktu hamil adalah:

Voice your Opinion
Setiap bulan
Setiap kali ada promosi
Bila dah dekat tarikh due
Tak beli sangat, tunggu orang bagi hadiah

761 respon

21 Balas

Xbeli apapun barang baby.. adik ipar dah selonggok bg baju² baby.. carseat siap😆😆 Kalau nk beli pun, tggu dkt² due.. nk kne ada juga spasang 2 yg baru utk baby.. ank 1st🥰🥰 Tinggal beli keperluan sendiri ajalah nnti

Beli yang penting saja. Pakaian newborn ada da dari anak 1st lagi. Yang kena beli macam diapers, kapas, barang mandian, sabun kain dll yang penting. ✌️

tak beli sangat. tapi bukan tunggu orang bagi hadiah. tunggu akak2, kak2 ipar pas barang2 lama diorang 🤭

2w ago

wahh bagusnya kepercayaan tu. haha saya tunggu pun dari akak2 yang memang dah declare tak nak tambah anak dah, and diorang yg bagitau sesiap jangan beli pape lagi, tunggu barang diorang nak bagi dulu 🤣 ada je akak2 yg masih nak besarkan family lagi, kita tak kacau lah barang dia 😆

orang2 tua ckp xleh beli awal2.. kena 4-2mgu hmpir due bru blh beli semua.. 🥲 btw baru anak sulong lps sthun lebih ttc ☺️

tak tggu org bg hadiah.. tp alhamdulilah dah byk org bg, tgl beli kperluan ibu saja sikit lg.. #33week #12tahunttc #firstmom😊

bila ada sale promosi br beli.. tu pun tgk pd budget dan ianya keperluan atau tidak

Beli sikit-2 walaupun ank sulung kita mlas nk beria beli byk, mmng sedia untuk newborn ja, nnti dh bsr beli lain.

xbeli lg. nk start beli bila usia baby 5 bulan. tu pun beli sikit je pakai yg kakak dia dlu jimat jimat hehehe

saya 30 mgg... siap semua... mood nesting dah mula...last minute nnt kelam kabut...

beli sikit sikit bila free nak mencari atau beli online sahaja