Jika anda menyusu badan, adakah anda merasakan kurang yakin dengan keadaan payudara anda?

Cara tegangkan payudara kendur: https://my.theasianparent.com/buah-dada-wanita
Voice your Opinion
Ya, saya ada rasa kurang yakin
Tidak, saya okay sahaja
Saya tidak menyusu badan

505 respon

9 Balas

payudara kendur bukan sebab menyusu badan.

5mo ago

betul apa sis @NuurIMH cakap. bila preggy, payudara kita membesar mendadak, then lepas bersalin/habis menyusu, dia akan kendur balik ke saiz asal. lebihan kulit yg tinggal tu yg buat jadi kendur. sebab tu kena pakai bra saiz yg betul untuk support supaya otot tak overstretched dan exercise untuk kuatkan otot yg pegang breast tu. cari exercises yg target upper back muscles dengan pec muscles. btw saya lepas bersalin anak first tak menyusu badan langsung, breast kendur juga lepas bersalin. ambil masa berbulan2 exercise untuk elok semula.

tak susu badan pun kendur juga

ada cara tak bagaimana untuk mengatasi masalah sebegitu?

Jadi Cara nak tegang kn balik ade ke?

takla sy ok je

Saya OK je.

🥰

ok je

👌