Normal atau tak ?

Patut tak saya risau kalo ikot kiraan period saya... baby dah 8minggu tapi pegy scan tadi doc kata baby baru nmpk mcm 7 weeks adakah itu normal ? pastu ada pulak org kata 7minggu dah ade heartbeat btul ke

12 Balas

Bila tarikh akhir sis period. Sbb doktor akan kira dr tarikh tu. Kadang jangkaan scan dgn kiraan doktor bezanya tak jauh pun cuma beberapa hari je. Berkenaan dgn heartbeat tu, kandungan saya alhamdulillah masa 7w dah nmpk kelip2 jantung baby mcm kelip2 lampu gitu tapi belum dpt dengar dgn jelas sbb baby masih kecil lg. Syukur & selalu doa yg baik2. Think positif sis ya. Insya allah tak ada apa2 tu.

Selagi tak bleeding, scan nampak kantung. Doc cakap pregnant. Okay je takde apa nak risau pun. Saya 13w baru ada heartbeat. Kalau kita fikir negatif. Negatif la dia😊

4y ago

Alhamdullillah sis.. Saya pun tgh risau nie scan 7 week x nmpk heartbeat lagi.. Doc bagi mase 2 minggu utk dtg balik..

Normal sbb selalunya doc akan ikut detail scan sbb sy pn pnah ikutkn due 21.9..lepas scan byk kali doc tukar due 29.9..tp saya bersalin 17.9 masa tu dh 38w..

4y ago

Aamiin..tq dear😊

saya pun sama misi cek dah 2 bulan bila doc scan baru 5 minggu masa awal2 buat buku haritu...tak perlu risau la...kiraan tu semua kdg tk tepat..

Normal tu sis....sy scan kli ke3 bru sme dgn tarikh ikot kiraan priod... Dont worry...biase mmg ade gap smggu..

Normal, biasalah tu ada beza sikit. Maybe next time blh tanya doc “normal ke beza dgn tarikh period sy”.

Msa scan usia kandungan dri tarikh jangkaan bersalin lebih 3 Hari.doc cakap ikut tarikh jangkaan je

Normal.. mybe ovulation lambat mcm sy.. lari sikit tarikh due lepas scan.. scan yg btul tarikh due tuu..

4y ago

Btul tu. Mcm sy ovulation mse cycle day ke 29.

Normal sy p scan msa 10 minggu. Doc ckp baby klau ikut scan bru 8 minggu.

Normal sis selagi xde heavy bleeding. Ada orang 10 weeks baru nampak heartbeat.

4y ago

baiklah sis thank you