Heartbeat baby

Kalau ikot lmp skrg 8w2d, tp tadi pergi scan 6w4d sbb cycle period sy bukan 28, cycle sy 35++. Scan kantung ada baby ada, tp heartrate tak dengar. Doc kata normal n datang lagi 1 or 2 weeks utk scan. Ada ke mommies mcm sy. Sy overthinking sikit banyak tgok tiktok 🥹. Risau dah ni. Husb kata 7/8 weeks baru dgr heartbeat#firstbaby #firstmom

5 Balas

saya pun 6w4d tak nampak lagi heartbeat, tengok orang lain dah ada. jadi overthink. tapi repeat scan masa 8w dah ada. kadang mesin scan tak canggih doc tak boleh dengar lagi, kadang ada yang lambat jugak, as long as awak tak keluar darah, tak sakit perut. inshaallah, baby sihat je.

Selalunya mcm tula ikut atas bdn jgk setengah 6week dh nampak janin dan ada yg dh dgr heartbeat,set dlm fikiran yg positive je insyaAllah semuanya akan okey ☺️

Saya pun sama mcm awk. Cycle 35++. Ikot lmp 8w. Skrg scan baru 6w. Doktor suruh datang scan balik lagi 2 minggu. Hopefully baby kita okey tak ada apa2 insyaAllah.

alhamdulillah takde bleed apa semua. amin InshaaAllah semoga baby sihat. thankyou sis

xperlu overthink. just ikur kata dktr saja