Situasi Bersalin

Parents, jom share situasi lucu yang terjadi semasa ibu bersalin. ?

Situasi Bersalin
55 Balas

Semasa perut dah Mula mengeras saya tidak pergi hospital tp Pegi bawa anak sulung ikut pertandingan karate pada awal Pg jam 9.lepas Tu mengeras semakin kerap..saya balik rumah Naik grab jam 2 ptg.mlmnya 8.30 mlm husben hntr p hospital.9.13 dah keluar baby boy

Suami kalau blh nak jadi doc tolong sambut, biasanya dia akan lebih dari doc dan nurse. So far doc n nurse melayan je suami saya, siap gelak2 lagi. Blm pernah stress ketika nak keluarkan ank sbb suami selalu tahu mcm mana nak control situasi ketika saya sakit.

Masa lahirkan ank kedua,nurse buat lawak. Kata muka buruk beno bila teran..tgh sakit2 dia buat lawak sy dlm masa sakit nak teran tu pun ketawa jugak..last2 dia ckp sy mcm stress sbb tu dia buat lwk sikit..

Halah² bila diingatkan blk tobat jap je 😂😂😂pastu nak lagi.... sakit contraction tu xleh bwk bincang.. klu dibg peluang.. nak yg turun katil. L. Room tu lari keliling padang hahahahhahaha.... moment xdpt dibeli kat memana 😂😂😂

Takde yg lucu. Stress ada lah. Masa menahan sakit tu husb tgk je tanye lagi sakit betul ker 😒 sikit lagi bengkok besi katil i pegang nak nangis 😂 tapi syukur dlm LR husb teman . Dokter pn tenang blh senyum2 lagi. Hospital swasta tebaik 😇

10cm belum masuk dewan bersalin, menjerit panggil doktor mcm dalam drama. Otw ke dewan bersalin tu mmg baby nk keluar tp misi tak bg teran. Punyalah laju diorang tolak katil tu mcm fast and furious!

5y ago

Hahaha sama la kita .. Nurse xbg teran pdhl kepala dh keluar sikit duk tahan jela dgn tangan sblum nk smpai ke labour room

Situasi lucu yg xdpt sya lupakan.. msa nak teran sya teberak.. berusaha sda nak push bab bukaan dah 10cm tp teberak..😣😣😣 kna marah olh doctor bab teberak & xpndai teran..dah takdir sya..

5y ago

Jgn risau lah sis.. lain org lain pengalaman msa besalin..yg penting kuatkn smgt sj..doa smoga d permudahkn..🙂🙂🙂

husband suruh ikut dia mengucap...tp dia baca ayat lain sbb kalot bini sakit xtau nk buat ap..skali kene marah dgn bini sebab merapu bacanya..lpas tu husband cover"saje je nk test waras lg ke x"..

Pengalaman dalam labour room suami pun sme2 teran smpai brpeluh mcm dia yg bersalin 🤣🤣🤣 sampai dktr pun gelak. lpas tu dapat baby terus azan sdgkn ank perempuan .😆😆😆😆

2x induce dlm ,bukaan 3cm ja ,tolk LR induce drip pulak ,doc tegur 'awk xdak rsa sakit ka sbb bole lena bagai' 😂😂 ayaq ketuban pon dah pecah ,sudh ny czer