Semasa berpantang, ibu bagi tak orang datang ke rumah untuk melawat?

Voice your Opinion
Ya, bagi orang datang
Tidak
Tengok siapa orang yang datang melawat

1108 respon

9 Balas

Nak datang boleh tapi jangan la asyik2 org yg sama je dtg pastu asyik2 dtg, ibu pun nak rehat, pastu nak cari salah ibu, kenapa tak pantang pakai selipar lah kenapa tak pakai minyak urut lah, kenapa menjemur anak lah(pdahal letak anak kt ruang tamu je pun) & mengumpat. Ibu pun nak jaga emosi.

lebih baik jangan mai ....kalau orang dulu boleh la...la ni orang mai bukan nak tengok baby sangat mai nak kondem ada la...awat hang bersalin czer awat hang tak susukan badan ..awat anak hang hitam ...itu boleh buat ibu2 yg bersalin tertekan...boleh meroyan wei

Siapa nk dtg melawat kecuali family dekat, semua sy cakap tunggu luka sy baik dulu. Mean sy xmo diganggu dlm tempoh seminggu ke dua minggu pertama tu. Tambah sy czer lg sy nk minta tempoh rehat. Alhamdullilah org sekeliling faham

Depends tapi dah datang nak kata apa cuma part nak cium saya tak gemar. Plus orang tengah pantang nak rehat lepas tu busy kejap² nak ambil baby , dah ambil tu biar je tak jaga pun lagi saya tak suka

tengok siapa yg nk dtg melawat..nk2 ms tu ank lahir prem lg la kena btl2 jg..kang org dtg smua nk usik bby😅pdhal bby msih fragile lg

melawat boleh cium baby sentuh baby jangan .musim ii covid ni anak ii paling penting untuk jaga kesihatan dia tambah bayi

Bagi datang tengok kepada keadaan kami waktu tu. Jika lapang ok. Jika tengah berurut ke, tak bagi datang.

bagi orang datang tapi tak no pegang,no kiss

tengok dlu