Betul atau Salah: Tidak perlu pantang makanan selepas bersalin

Voice your Opinion
Betul
Salah

1128 respon

10 Balas

Saya pantang/jaga makan sampai anak hilang kuning shaja. Lepas tu saya makan sperti biasa.. Makan apa kita nak , senang hati , tidak stress dan air susu pun akan banyak , anak kenyang tidur lama, emosi ibu pun Terjaga💕❤️

Betul sebab bagi saya penggunaan perkataan "pantang" tu buat ibu selepas bersalin stress. Gunalah perkataan "penjagaan diri/ pemakanan yg sihat" lg baik kan molek dan tenang kita hadapinya. 😁

depends on individu..pd diri sy dan tuk bdn sy..sy berpantang.. 😉✌🏻pape pn trpulang pd diri masing2 dan mengikut pilihan masing2 sm ada nak berpantang atau sebaliknya selepas bersalin..

sy sbb czer jd sy jaga makan betul2 utk cepatkan proses penyembuhan..ada baiknya xyah guna perkataan pantang..mcm stress dengor..guna perkataan penjagaan diri ke healing ke..🤣🤣

makan makanan sihat dan seimbang sepanjang hidup, bukan 44 hari je lepas tu semua pantang nampak hehe

pantang tetap pantang walau pantang moden sis..kena makan makanan yg sihat dan seimbang..

Bergantung kepada individu. Kalau saya perlu

makan makanan seimbang..

Perlu berpantang

kene pantang