Ibu mertua

Pandai lah dia sindir cakap menantu & anak tak ada hak untuk merajuk dengan ibu & ibu mertua. Walaupun apa yg ibu cakap iyakan saja, jahat mana pun tetap ibu, tak ada hak untuk terasa hati, letak lah nilai ibu & ibu mertua pada tahap paling tinggi, walau minum air rebusan kaki pun takkan mampu balas jasa seorang ibu yang melahirkan. Amboiii, dia punya sanjung kedudukan ibu tu, sampai dia buat jahat apa pun kena iyakan sahaja, kalau benar benar ibu ikhlas melahirkan dan menjaga. Tak perlu mengungkit sampai cakap minum air rebusan kaki bagai. Kita anak menantu dah layan sehabis baik, tapi diri sendiri tak bersyukur, fitnah sana sini, fitnah anak menantu sampai bergaduh habis. Takkan ibu mertua fitnah pun tetap nak iyakan saja. Yang salah tetap salah, sebab dalam dunia ni, Allah no 1, bukan ibu mertua. Jangan gunakan title ibu sebagai tiket nak mengadu domba dan menabur fitnah. Dosa tetap dosa walau seorang ibu @ ibu mertua.

3 Balas

golongan mertua sepatutnya kena didedahkan dengan app macam ni.. biar benda ni jadi iktibar.. bukannya setakat pandai guna WhatsApp, Facebook forward berita palsu

3y ago

true