scan today

Pagi td sy g scan... Dua hari lepas positif upt 2-3 week.. so masa scan masih x nampak kantung.. mmg awal lg.. jadi doktor minta sy dtg 3 minggu lagi... Doakan kandungan sy kuat ye kawan2... 4 tahun menanti huhuhu

scan today
13 Balas

Sy hri tu 7weeks dh pg scan.. Sbb hri tu pg klinik sbb sy buat ujian upt dkt rmh sndri.. Naik 2 line.. Trus pg klinik nk pstikan btul ke x.. Dh buat ujian drh dn air kncing.. Trus dokter ckp nk scan.. Kantung nmpk.. Bby pn nmpk.. Tp kjap ada kjap hilang.. Smpai dokter india tu ckp "Adikk u ddk baik2 ye syg.. Skjp sjee" sy pn ddk diam2 smpai xbrnafas 😂skli dokter ckp. Bkan kmu ya adk. Sy ckp dkt adik dlam prut ni.. Sy nk ambil gmbr xbleh.. Kjp ada kjp xada.. Lmbt jga la.. Bru dpat.. Lpas tu. Trus sy kna hntr dkt hospital.. Sbb sy ad mslah drh gn air kncing kotor.. Msa kt hosptal pn kna scan lg. Yg tu pn sma.. Bby malu2 nk tnjukkan diri.. Jel sejuk tu. Dua tiga kali dokter tuang😑mula ad.. Msa dh nk ambk gmbr.. Hlg.. Hahaha.. Bila sy buat buku pink masa 9weeks.. Skli ja scan.. Alhamdulillah.. Trus nmpk..

Yg Ni kandungan 5 minggu 1 hr.. br nmpak kantung.. mngndung Kali Ni dah Tau lmbat je mmg direct g klinik.. sbb dah 2 Kali mngndung luar rahim.. jd Kali Ni hrtu scan kantung dkt Rahim.. syukur Alhamdullillah. Fobia sbb klau scan Rahim kosong. Rupanya die brada dkt tiub .. 1 tiub doc dah potong. Lg 1 dorang sedut je.. betul2 Tak sangka Kali Ni ianya betul2 berada Kat Rahim...

Allahuu. Takutnya sy sis. Doakan yg baik2. Sy skrg kalau kira 7 weeks. tk pergi lg scan ke apa . Masa ni dh boleh pergi scan dh ke? Risau awl sgt tp risau jd keadaan mcm ni. Tknak berharap. Tp mmg berharap . Smoga slamat smuanya. Doakan sy juga yaa

4y ago

Kita dlm situasi yg sama sis ..skg pun da masuk 7w ..tpi takut nak scan ..sbb 5w tu scan tak nak apa2 lagi ..hrap scan 7w nhe da nmpak katung dan baby baik2 sahaja ..semoga kandungan kita baik2 saja ya sis ..amin ..

Awal lagi sis.. Saya masa first scan pun susah npk.. Masa tu 6weeks. Lepas 8weeks baru jelas. Semoga di permudahkan ya sis dan baby..

Semoga semuanya baik2 saje ye. Semoga ibu dan baby sihat sehingga saat melahirkan.

Saya..scan 5 & 8 weeks nampak kantung je..10.weeks baru nampak baby & heart beat

Hari tu scan kedua kali 7week baru nmpak..

Biasa 6 minggu dah nampak kantung..

insyaallah aamiinnn

Aamin.. 🙏