Bacaan gula tinggi.

Pagi tadi nurse KK bagitahu bacaan gula tinggi 8. Selasa ni dah kena buat test 2 jam lepas makan. Ibu2 hamil biasa diet macam mana bagi 4 bulan ke atas? Tolong saya.. ?

1 Balas

Same la. Sy pun hari tu sangkut gula tinggi. Huhu, kene kurgkn carbo dan gula. Bykkn buah dan sayur. Minum 2L air setiap hari. Sy next cek up kene cek result bsp tu jgk.

5y ago

Dua2 saya makan sama banyak... Dah kena kawal dah makan saya, sebab kerap juga makan..