Kencing Manis dan Deliver Baby

Semalam nurse kk call kata sangkut test air gula sebab bacaan gula before minum air gula 5.2, lepas dua jam bacaan gula okey pula normal. Jumaat ni nurse minta dtg kk untuk start cucuk jari, i just wonder, even kita naik sikit sangat pun saya still kena deliver baby on 38weeks ke?

1 Balas

Hi sis. Sama mcm sama sangkut bacaan gula sblm minum air gula. Saya punya bacaan 5.4. Tapi tak silap saya kalau bacaan 5.2 tu kira normal. Bacaan masa puasa kene 5.3 ke bawah. Yang deliver baby on 38weeks saya tak pasti sbb baru 20 weeks. Mungkin ada mommies lain blh share pengalaman.

3y ago

Bsp tu kita kena buat sampai bersalin ke?