Gugur pada usia 16 minggu

Pagi ni, bayi dah tiada. Air ketuban turun sekali dgn darah. Dc check bawah, kepala bayi dah turun bahagian bawah tu. Uri n bayi keluar sendiri. Tiada rezeki nak dapat bayi ke-2, sekarang masuk wad tapi rasa nak demam. Masa check dgn Dc takde rasa nak menangis, masa duduk atas katil wad, memang menangis. Bayi 65gm. Suami dah bawa balik tanam, tapi procedure hospital memang janin bayi dibuang ke..terkejut suami??

Gugur pada usia 16 minggu
16 Balas

kesian nya sis... stay strong ya , sy pn kehilangan ank prtma wktu 2017 , ckup bulan.. ckup sifat , tp mslah paru2 , 3 hari ja brthan utk hidup d nicu , sma2 kta doakan supaya mreka tenang di alam sna ,😢 xsngka .. 4 bulan dh btul2 jdi manusia , kandunga sy yg ke 3 ni pn hampir2 dikira gugur , 25weeks msatu . pendarahan yg hebat , sbb sy jenis yg aktif setiap waktu sis , skrg kandungan dh 29weeks , syukur juga tuhan masih memberi kesempatan utk sy dan bby .. semoga sis kuat dan tabah kn hti ya... kita hnya merancang , tuhan yg menentukan .. kena redha sis .. 😊

Sbb bagi procedure hospital dia kira specimen. And ada procedure dia camana nak buang. Tapi sblm tu diorg biasa akan contact parents utk amik sbb mcm kes sy haritu diorg call minta amik janin. Sblm tu diorg amik dlu sbb nak kena masuk lab dahulu.

salam takziah sis . semoga kuat dgn dugaan yg Allah bg ni . mcm sy dulu gugur 18w and janin tu suami ambil dkt bahagian forensik dan balik mndikn baby dan kafankan terus tanam skali dgn uri baby . nurse tk ada ckp suruh buang pun .

allahu.. innalillah.. semoga tabah sis.. anak ni akan tunggu sis dan suami disyurga.. boleh sy tahu sebelum kguguran ni sis ada masalah apa apa ke sprti bleeding atau sebagainya?

2y ago

mmg sebelum ni saya ada GBS (jangkitan kuman) tapi dc maklum sebelum ni tak ade apa2..tapi petang smlm, mungkin lah saya terangkat beras 5 kg ...terus bawah mcm sakit ...pagi tadi pukul 5 dah bagi hint kerap contraction...tp on off, Lepas pukul 6.30 Tu, rasa xboleh nak bincang dah sakit dia...terus pegi wad kecemasan hospital

Takziah puan.. risau pulak saya.saya pernah gugur 7week masa tu. Saya berkerja, banyak bt keje berat.( kalau tada yg tlg) semoga semua nya baik Baik ye. Pernah

Salam takziah sis. Semoga sis tabah. Maaf nak tanya ada gbs ada masukkan ubat antibiotic dlm kemaluan tu tak? N keputihan sis teruk ke?

Innalillahiwainnailahirajiun...Maaf, boleh tau macam mana boleh jadi macam ni. Ada jatuh atau salah makan ke?

2y ago

Allahu, moga sis tabah dengan dugaan ni.

Anak syurga. Takziah sis. Boleh tahu ada tanda2 ke ataupun mcm mana sis tiba2 terdetik nk pergi check....

2y ago

Contraction tu mcm mana ye? Rasa ditekan ke. First time mengandung

klau 4 bulan dah cukup sifat n dah ditiup roh..kne tanam .maksud sis buang mcm mne tu

2y ago

ooo.. takziah sis..sy pn ade sorg ank syurga..36 week

Innalillahiwainailaihirojiun. Salam takziah sis. Semoga sis tabah mghadapi dugaan ni .