Normal tak bayi 1 bulan menangis apabila BCG mula bengkak dan hampir bernanah?

Bayi saya baru 1 bulan 2 hari. Dua tiga hari ni asyik menangis, ingatkan kembung perut, tapi rupanya tidak. Suami check² dan syak punca dari BCG. Mmg normal bayi akan menangis sbb BCG mula nak bernanah? Apa boleh saya buat utk bantu redakan kesakitan? Nurse KK dah check semalam BCG tu, katanya elok je BCG tu.

1 Balas

Normal tu. Kadang boleh jadi sampai demam

2y ago

boleh jadi demam ya lepas pecah nanah bcg tu? anak sy pun tiba2 demam ni sebulan lebih. smlm tgk dah pecah and ada darah sikit kt bcg nya. pelik juga tiba2 demam