Nak baby

Pada bulan 4 tahun ni sy mgalami kguguran 6weeks 1day. Smpai skrg sudah bulan 7 sy masih menantikan kehadiran cahaya mata. Sy check calender priod 2days left. Tp bila check upt negative. Ada peluang lagi tak? Utk x period dan upt positive. Hm sedih

21 Balas

Sy last year pregnant tp selepas 12w doc sahkan bby ada prob perlu digugurkan..masa tu Kecewa down dan mcm2 lg tp husband bg support family bg support..lepas 3 bulan gugur cekup doc utk tau result makmal..doc ckp Xde prob terus amalkan asid folic je..alhamdulillah xsapai sebulan tu sy hamil lg..so far skrg da 27w..ms makan asid folic tu berat naik sampai 4kg..sis teruskan mkn je asid folic..inshaAllah ada rezeki tu..cek lepas tarikh period..if blom rezeki cek waktu subur dgn betol...sblm bersama suami suruh suami mkn asid folic jugak supay sperm lebih pekat..

cuba stabilkn hormon dlu dgn consume evening primrose oil...n continue mkn acid folic utk prsediaan next baby...bukan sng jgk nk ada baby smula...tpi kita cuba ikthiarkn..bsma 3hri sblum wktu sbur scara brterusan...dlm jam 4pagi hingga 7pagi...sdh ikthiar n kita tawakal...insyallah klau ada rezeki Allah pasti kabulkn...doa byk2...jika dgn ada zuriat amal kami lebih d pndang maka kurniakn la zuriat kpd kmi...

Sy menanti dkt setahun sis...11bln..sbb anniversary yg 1st tu xthu kata dh lekat..sy phm prasaan sis..dgn org keliling asyik bertanya lg..sbr yer..sy dlu pn 8hari lwt period br check..tu pn line blurr gila..means,kalau sy check 1st day period maybe negative lg bacaan..😅 so,in shaa Allah klu dh rezeki sis kali ni,in shaa Allah..sentiasa bersangka baik dgn Allah ye😊

Teruskan berdoa sis.. sy ni 9 thun menanti sis..penah kematian ank dlm perut, penah keguguran.. allah akan bg kita pd masa yg sesuai... Bykkan doa dan teruskan menanti.. bersangka baik dgn allah..kalo nk sebut mcm2 menda perubatan urut mengurut semua dh buat. tp jika allah belum izin, dr dlm perut lg allah dh ambil.. teruskan berdoa ya sis

sy masa pntg dlu sapu lotion pati halia kt perut spaya rahim kembang.. sebulan lpas gugur sy period blk cuma cycle period sy jd 40 hari pulak so nk cek kesuburan pun ssh.. bila cek doc pakar, sy ada pcos, so sy kurgkn berat bdn 6kg, tup terus period cun balik n trus lekat.. gap sy 4 bulan lpas gugur tu.. now dh preggy 3bln lbih..

Sabar sis..insyallah akn ada juga rezki bnyk kan berdoa..sy perna mengalami mcm sis juga penanti sy agak lama 3tahun lebi sy bersabar dn berdoa ..akhirnya esok da buli buka buku pink semoga kndungan sy tahun ni baik2 saja amin..

em ada sis. orang gugur senang lekat. saya gugur march. may pregnant balik. saya would suggest sis biarkan 1 normal period dulu tapi in case dah lekat nnt tunggu miss period then try check gan brand upt lain.

Jgn stress n sedih awk...sye ade pnglmn mcm tu..sye pown ggur bln 8thun lps... alhamdulillah rzki ade lg wlaupun lmbt...sye hamil bln 3 thun ni...6bulan trtunggu2 wak..mge ade rzki awk nanti

In Shaa Allah sis.. rezeki tu ada.. sy gugur bulan 3/2017.. and now Allah bg rezeki tu dh 32w.. banyak jugak usaha.. pg berurut.. makan mcm mcm.. last Allah bg time anniversary 😊

sis cuba amalkn minum susu kambing mymila.. sy usaha amalkan minum seblum mengandung dan selepas gugur pn sy amalkan..alhamdulillah rezeki dr allah sy mengandung lg..