khawin muda?

Org2 pandang rendah dkt sy? Sbb sy kawin trlalu awal ka? Apa yg hina sgt kawin umur 19?! Da mmg jodoh ,heran la dgn org2 skrg ni sibuk jaga tepi kain org.. da mcm org yg pling bagus dkt dunia..

26 Balas

mulut orang kita tak boleh tutup dik. akak kahwin lewat dikata memilih la, tak laku la, itu ini juga. buat tak dengar ja. fokus pada keluarga sudah. kalau dilayan lagi seronok dorang mengata. jodoh tu Allah yang tentukan. tak siapa tau bila masa kita akan kahwin. kadang kita plan nak kahwin awal tapi dah berumur baru sampai jodoh. kadang plan nak kahwin lambat sikit tapi awal jodoh yang datang. anggap la rezeki tu dik kahwin awal. akak ni dulu harap kahwin awal tapi jodoh lambat pula. bab orang nak mengata lantakkan ja. bukan kita kacau hidup dorang pun. jangan stress atau sedih ok. kuatkan semangat.