Perubahan Hormon Waktu Hamil

Orang kata waktu hamil ni nafsu makan membuak-buak, betul ke? Min waktu hamil makan sikit je sebab tak lalu nak telan makanan, asyik muntah balik. Anda yang mana satu?

Perubahan Hormon Waktu Hamil
60 Balas

makan banyak sejak preg mmg cepat lapar tapi tula mkn lebih sikit 🤮

mkn sikit sbb mkn byk rsa sengkak pinggang dan pedih ulu hati ..

sy selalu lpar . kalau pukul 7mlm mkn , pkul 10/11 lapar pulak

Macam biasa, makan berpada-pada & make sure makanan sihat je.

makan banyak tapi memilih makanan 😂kuat makan buah

smue benda nk mkn tp mkn sikit dh kenyang🤭🤭🤭

setiap kali makan . makan sikit-sikit tpi berulang .

makan banyak..tp ada masa lepas makan muntah semula

trimester 1 mkan sikit , trimester 2-3 makan banyak

Makan nasi bnyak. 1 hari 3kali makan nasi 😄