TUNGGU HARI

Orang kata contraction tu sakit gila... Betul ke mommies??? Rasa macam mana tu

59 Balas

Ibarat sakit yg x dapat fikir apa2, fikir kluar kn baby sja 🤭 tp bila bby dah keluar sakit yg btubi2 tu trus hilang.. Mcm mimpi rasa 😊

Klau sy pla smpat merasa contraction ank sulung..tu pn skjp je lpastu kne belah perut😅ank kedua ng ketiga xsmpat rasa sb smua kne czer

Fikir je..mmg kne rs sakit utk baby kluar.. bila baby keluar..terus lupa smua skt2.. mommy jgn risau.. mommy boleh hadapi sakit tu..

Pernah rasa masa nak miscarriage 4 bulan lepas . Sakit jugakk lahh sampai menangis tapi tak lama then bila dah gugur dah tak rasa apa apa

5y ago

Sama lah, x tahu tu sakit contraction rupanya. miscarriage at 11 weeks. Sakit kt tempat sengugut tu, pedih mcm kene pulas2. Tonggeng, ngiring, duduk semua x boleh hilang sakit. Nangis2, sampai emergency mintak doktor bg apa2 ubat utk kurangkan sakit. Nurse masuk ubat n air kt tgn baru kurang sikit. Sakit dari tgh malam, subuh tu kene kencing sbb nk urine test, baby keluar waktu tu. Lepas baby keluar tu, terus hilang sakit tu mcm x pernah sakit pulak, boleh g makan2 dah lepas tu. Skrang pregnant 23 weeks, alhamdulillah, x tahu lah contraction bersalin tu mcm mana. X sabar nk pegang tgn kecil baby. InshaAllah.

Inn Shaa Allab kalau dah masa kontraksi, awak akan rasa betapa sakitnyaaaaaa.. tak dapat nak ungkapkan dengan perkataan..

Sy dh 39w. Pun ngah sakit perut nie memulas. dri tdi cerry berry😅 bkn tanda bersalin kan???? Sis konpius. Herherher

4y ago

Bby nk bersalin mlm la tu hihi.. Kna prepare tuu..

bgi saya contraction lebih sakit drpda yg kena jahit d bwah lepas brsalin (kalau ade koyak or kena gunting)..

Yup betul tu sakit yg tak boleh nk digambarkn tp once baby dah keluar lega die tu pun tak boleh digambarkan 🤣

5y ago

Tp kepala ni dok pikir takut gunting dgn jahit😅

Memang sakit sgt2..xdpt nak gambarkn mcm mana..yg merasa keadaan mcm tu je tau mcm mana sakitnya..

Yup. Sgt sgt sakit. Menangis2 dibuatnyaa. Baca doa nabi yunus je. Semoga dipermudahkan segalanya