Spicy food

is it ok to eating spicy food during pregnancy?

4 Balas

its fine.. yang sakitnya bila muntah and heartburn tu je. ada artikel yang saya baca says that apa2 ibu makan itulah rasa amniotic fluid.bila baby minum amniotic fluid tu dia akan hicups sbb pedas😂. entah betul ke tak tapi aku tetap makan juga pedas. tak ada umm kalau tak pedas

5y ago

yup... i makan sejak 1st trimester sampai sekarang dah 22weeks. nothing happens pun. but it also depends on individual la sbb setiap org berbeza. 😅

Rasanya ok je kut.. tpi nanti bila baby lahir akan ada temporary bintik2 merah mcm tu. Mcm ruam. Dua2 aunty saya kuat makan pedas, lahir anak jd mcm tu la hihi

okay je kalau mmg sejenis kuat makan pedas. cuma kena hati2 takut pedih hulu hati & cirit birit.. azab..😆😆

okay je tiada masalah. ikut ketahanan bdn masing2 ✌