makan dan makan lagi

nyyuummmy..2kli dh mkn nsi hri nie trasa lapa lgii..ape lgi kite mkn kek plak skrg...jemput mkn yer mummy smua..eheheeheheh???...fav mkn mknan manis...mnum air gula dah 2kali Alhamdulillah NO GDM wlpn suka mkn manis2...

makan dan makan lagi
53 Balas

Mmg air gula kena minum 2x ke? Masa kandungan brapa week? Sy now preggy anak second.. Umo 35.. Masa preggy ank first dl umo 32 xkena minum.. Kali ni kena minum sbb nurse ckp umo pon dh 35.. Huhuhu.. Xtau apa rasanya nnt.. Takot kuar blk je.. Sbb xsuka manis😢

4y ago

in shaa Allah..smoga baik2 jer..sya dh lps mnum air gula 2kli..sya pun bgi tips gitu jer kt patient sya bile dorg mnum air gula..Alhamdulillah xde lgi patient sya sngkut GDM..

yg warna lembut² tu mst ada cheese en sdpnya tp tula since prgnt ni tkleh makan bnda manis sgt nanti muntah hahaha kne tggu 2nd trimester maybe hehe

Alhamdulillah saya pun no gdm walaupun kerap2 minum mkn benda mnis2 time preg ni , btw cake tu nmpak sedap gilaaaaaaaaaaa ahhh terliurr😭

4y ago

sya mmg lngsung x sntuh mnuman manis byk kn mnum air kosong jer...sbb sya suka mkn manis so sya nk seimbangkn

Bestnyerr...sy pon mengidam nk makan manis, tp terpaksa kurgkan gula, tp bukan sebab gdm..puncanya sbb nk kurgkan keputihan..😅

4y ago

ur wlcme sis

sedap ye kalau dapat makan banyak" makan apa pun xmemilih kita nih memang xdpt makan langsung 😟 makan 1kali muntah berapa kali

4y ago

laaa..bru lgii..pttlh..sya dlu klau mual2 loya2 bnde mnis nie lh sya mkn utk sdapkn tekak...masam2 sya xleh trima

Wah..kite masuk 29 week ini minat kek2 coklt padahal xbole mkn mnis gigi nilu takut sakit..Alhmdulillah okey je bb perbnykkn baby..

4y ago

Alhamdulillah..msti kite sma due nie...geng april kan???? sya dh 30week 2day

Bestnyerr.. sy dua kali prgnant, 2kali juga sngkut gdm.. tahan ja nafsu mkn manis2, mna nk control portion mknn lagi.. huhu..

4y ago

sian sis...kna control pmkanan lh nie...

Saya tengok ni terus cepat2 google yang dekat dengan saya kek ni.. 😅.. suami saya terus gelak je.. 😂

4y ago

blh jer klau sis nk kna pos lah

Eee... Sama la kita. Duk craving bnda manis. Sedapnya kek ni sis... Jual ke? Cmne nk beli? 🤤🤤🤤

4y ago

Sy tengok kek, tekak dah rasa macam errrr sbb tak boleh terima manis. Aiyooo banyak woo kek tuu 😂

4y ago

btul tuu....