Suka makanan manis

Assalamualaikum..ada x cra hentikan suka mkn manis2 ni..ni da trimester akhir tpi hri² rsa nk mkn ice cream,coklat,kek ,donat🥲🥲🥲#seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

sy tgh atasi skang . 3rd trimester baru nak makan manis2 sehari tu wajib benda manis kalau x rasa x keruan jee . berat pun dok naik aje . nurse ada bgtahu kalau nak makan buat sekadar rasa je jgn terlalu banyak sgt . contoh nak makan aiskrim makan separuh aje pastu sambung esk pulak . then coklat pun cm tu juga. kiranya nak makan manis tu berpada lah takot lekat gdm lak kalau masih awal2

waalaikumsalam , sya sndiri pon makan manis .. nak hentikan tu pabila sya x da duit 😂 tapi mcm sis , nak makan x slh cuma kena rajin mnum air suam byk lepas makan manis tu je

sama. dah 3rd trimester, suka sgt makanan manis². sya makan saja cuma xkan minum air manis, banyakkn minum air kosong 🙂

sama sy pun trimester 3 terakhir suka mkn mnis² je..tapi kuat mnun air suam la

Sama.. dr trimester 2 suka manis2, risau juga kadang walaupun x sngkut gdm😅

saya pun mcm tu sis..risau kkdg😅