Kandungan masuk 11 minggu

Now dah masuk minggu ke-11 kandungan...still takde rasa apa-apa... normal ke?

48 Balas

It’s normal sis sy pn dh msuk week 11 still x rasa pening2 muntah cuma mual ja lh tu pn bkn slalu ☺️ baby pn dh scan haritu syukurr dy baik2 ja kat dlm, doakn yh sy dgn baby sntiasa dlm lindungan Allah dn selamat smpai melahirkn 🥰

2y ago

Alhamdulillah sama setakat ini.. Tapi sy risau beberapa bulan yg akan datang sbb dulu sy alahan masa pregnant usia 5/6/7 bulan ..harap² xde alahan la kali ini, sbb bekerja..

saya 11 minggu juga. mgu ke 8 da dapat tau dapt gdm semasa mengandung. perut lapar manjang xtau nak makan ape . takut makan lebih gula naik. da makan eh tiber muntah . semua benda mcm xleh terima tekak . bantai air kosong masa lapo pedih perut ooooo . tp demi sikecil dalam perut ni . ku rela . td ada petua tak utk kurangkan diabetis semasa mengandung . siapa ada pengalaman

2y ago

Saya pon gdm dapat tahu minggu ke 8. Langsung tak sentuh manis sebab risau sgt, kawan pon tegur pucat muka tak cukup makan ke macam mana kan. Minggu ke 11 ni baru start rasa ok sikit.

Sama mcm saya sis , upt berlambak kalau boleh hari2 nak cek sbb nak pastikan masih mengandung ke tidak😅, sbb alahan tak ada langsung.

2y ago

samalah ngan saya

samalah dgn sy...bru msuk 11week,, Insha Allah semoga c bby umi baik2 ja dlm perut umi,,,syg ank umi😘😘😘

masa saya 11 weeks pun tak rasa pape, dah masuk 16 weeks baru rasa tegang dan sakit skit. tp so far takde alahan apa apa. Alhamdulillah.

Saya loya je , lain takda alahan . Cek baby dua kali jantung ngan baby normal dan sihat . Ibu ibu semua doakan saya ye ? Saya doakan kandungan ibu ibu semua baik baik ❤️

sya pun begitu.. nhe 1st time preggy.. n first time XDA morning sickness Kew..alahan Kew..syukur

sama sy...memula sy terasa juga ad bby lepas 10w keatas x ad rasa ap2 pon pelik juga..kdg tertnya2 sihat ke yg dlm perut tu.. overthinking menjadi seorg ibu nie

Sama la sis tp asyik rasa lapar je, lmbt sikit, mula muntah pahit tu.. Tp mmg elakkkn mkn pedas, berempah, teruk heartburn,lngsung xdek rasa x mkn

normal sis. bergantung kpd kandungan ke brapa 16mggu ke atas baru boleh rasa gerakan baby. tapi sy 20mggu baru rasa halus2 camtu je