normal kah selalu rasa sakit perut macam masuk angin srwaktu usia kandungan baru 11 week

19 Balas

Normal. Saya pun mcm tu masa early pregnancy. Tak terfikir pregnant pun time tu. Ingatkan ada sakit lain. Sakit yg terlalu sakit sampai anak saya (fully bf) pun muntah muntah sekali sebab angin. Tak expect pun pregnant😅 masalah angin ni berlarutan sampai habis 1st trimester

Asalamualaikum , sy second pregnancy . First pregnancy ectopic , normal ke sakit kepala berterusan sampai tidur pun tak boleh . Saya baru 12w , makan pun tak lalu langsung . Ada suggestion tak untuk hilangkan . Minyak angin 24h dkt tgn ..

2y ago

Kan . Same la . Tapi sy bru je discarged hos, seminggu demam . Perut sebu malam tk boleh tido . Skrg sakit gigi plk . Demam makin surut tpi masih pening dan sebu . Yg paling sakit tk boleh lgsung nk tdo nyenyak

Hi sis. Saya pun pernah alami masuk angin masa awal kehamilan. Nak kata normal tu tak pasti. Tapi bab makan kena jaga mana yang boleh menyebabkan angin nak rasa sikit boleh la kalau makan banyak memang akan bertambah berangin badan.

2y ago

Sama² ☺️

normal sis. sy dr minggu 7/8 mcm tu angin slalu msuk dlm perut. .smpai skrg minggu 11 klo xmkn msty angin masuk .mak sy kate normal,sbb ibu hamil mmg byk ruang angin slalu masuk dlm bdn..jga mkn jgk sis 👍🏻👍🏻

Sye rse normal je, sbb sye dr awal smpai la skrg dh 26 minggu mmg sentiasa kembung berangin perut So elak makanan yg boleh buat perut kembung mcm pulut, nangka, roti putih Kalau blh jgn mkn

Normal. Cuba perati balik jadi mcm tu lepas makan pape ke or makan lambat sgt ke? Mcm sy tak bole makan pucuk ubi, cempedak and mcm2 lah yg berangin. Bila jaga makan baru ok.

Normal sis . Saya pun Macam tu jugak masa awal preggy . Padahal takde makan makanan berangin pun . Lagi satu kerap kentut heheh angin keluar kot 😃

Normal sis.. saya masa 1st trimester.. kerap sangat anginn.. jadi kena makan kerap tapi dalam kuantiti sedikit.. insyAllah nt oke siket..

Sy pun camni. Masuk 6w ke atas dh start mual muntah, xlalu mkn. Sampai drip. Ada gastrik pulak. Kdg batuk / bersin sakit nya kat ari² tu

saya pun sama sampaikan tk ade selera makan .. lepas 6 bulan baru lah alahan tu hilang . seksa sgt rasa . katanya rahim nk mengembang