Pregnant ??

Normal tak kandungan 4 minggu tak nampak kantung lagi? Test upt clear blue dan strip positif samar, 4 hari sebelum due period. Cek dgn dr cakap tak nampak kantung lagi. Saya cek awal sebab kena exposed dgn xray ditempat kerja. Next due period 17/5. Kalau period tak due lagi tapi dapat result macam ni macam mana? Pregnant ke? Terima kasih .

Pregnant ??
11 Balas

4 minggu rahim je mengembang. Kantung biasanya x nampak lagi. Test clearblue tu dah ada tu, weak +ve. Boleh inform bos bagitau dalam early stage of pregnancy. Test balik bila dah sampai due period. InsyaAllah dah terang.

4y ago

In Shaa Allah, thanks sis

Normal. Saya 5 minggu scan pun tak nampak pape lg ..tp upt terang dah ..dtg balik mse 8 minggu alhamdulillah nampak dah kantung + baby dgn boleh heart beat skli ..

4y ago

Alhamdulillah, thanks sis ,

Sy test 5 weeks dah nampak kantung. Doc ckp sng nmpk sbb kurus. Tp xsmua org blh nampak awal. Tggu la at least 6 minggu.

sy punye mse cek nie pn 5 minggu dh terang sgt² tp cek.xnmpk lagi awl bln 6 nnti cek lagi tu nggu 8 minggu tahniah sis

4y ago

trma ksh jgk🥰

Awal lg tuh sy pun time detec 5 weeks. Tp scan x nmpk apa. Dtg blk 7 weeks dah nmpk kantung and heartbeat baby

4y ago

Alhamdulillah, thanks sis 😊

Most likely positive ni.. suggest u inform je ur boss to alter work schedule

Awal nyer.. hcg pon still samar tu. 4 week mmg tak nampak ape kot.

4y ago

yup.. weak positif, lagipon blom due period. Bkn semua org dapat result mcam ni.

Sbb awal sgt lg tu sis. Janin baru nk terbentuk

Cek masa minggu ke 7 dah ble dgr heartbeat 😍

4y ago

In Shaa Allah thanks sis

Upt clearblue memang dapat detect cepat

4y ago

Yup.. tpi bkn sy, sy pernah test 4 hari seblom period, negatif. Lpas delay sehari guna yg cassette tu baru timbul 2 line tapi samar. Now preggy 6 week da.