test upt before due period

hi momies. due period saya lagi tiga hari, tp pagi tadi saje cek upt. saya nampak double line sama-samar. korang nampak tak? ada possibility positive ke ya? #TTC #firstbaby

test upt before due period
20 Balas

tringat pulak dngan gelagat diri sndiri bila tngok upt tu positive,msa tu tdetik hati nak cek,lmbat lagi period sbnarnya,24/5 cek upt,terang sngat 2 garis dia,nanggis smbil ktwaaa😂tllu hppy,sdngkan period msa tu lmbat lagi,28hb sllu period,smpai 5 urine test beli, dh cek guna clearblue digital bru pcya diri sndiri pregnant.. skrng kndungan dh 15w4d 🥰 dngan sis tu nmpak mcm positive, try lagi slpas tarikh period,doa bnyk2,semoga sis ada rezeki 🥰🥰

2y ago

Saya dulu mse first time try upt, nmpk samar2 dkt line kdua tu, oleh sbb tu kali prtama dlm hdp saya, saya ingtkn upt tu dh rosak sbb mbgkin trkena air kncing bnyk huhu, jd saya buang upt nya, smnng pastu saya buat upt lg saja2, alhamdulillah mmg 2 line jelas, sbb trlalu truja subuh tu jgk saya kjutkn suami bgtau saya pregnnt, suami saya yg slalu ssh nk dkjutkn laju je bgn huhu, smpai 5 jgk upt saya cuba sbb xprcaya, alhamdulillah rezeki kami suami istri

sama macam kes saya. tapi saya ni klinik yang cek sbb sy kerap sakit pinggang. ingat kencing kotor. sekali doktor ckp urine okay takde msalah. so , doktor decided nk cek upt. sy mase tu mcm eh period sy lmbat lagi doktor. boleh jadi lekat ke? sbb saya mmg jenis on time every month period. sekali doktor ckp weakly pregnancy. speechless giler time tu. jadi blur. keluar bgthu suami. dia senyum2 je yela ni yg no4 dh kan. hehe. alhamdulillah doakan sy sekarang dh 36weeks.

ramai yg blum smpai date priod +ve wlau Samar²..sy ptut nye 6hb ogos nie priod nk jgk chek mcm korang tpi tkut lah🥴tpi sy mmg nk ank sb sy bru nikh 4 buln suami nk sgt ank..bole ke chek wlau lom smpai date priod..cma yg nmpk perubhn kt sy breast sy sakit mcm full..terasa mcm berat..bgun tdo pantang celik sy psti lapr..tpi sy tkut nj chek.. tngk korang chek wlau Samar pn seronk lak sy tngok..hrp ada rzki sy..🤲😊

2y ago

Aamiin, saya doakan sis skluarga, klau sis pregnnt update dkt kitaorg lah ya, blh kngsi2 brita gmbira

UPDATE: saya check lagi sekali pagi ni (sehari sebelum due period), nampak result positive agak terang. harapnya baik-baik saja. terima kasih semua yang komen bagi pendapat🥰 **sorry jadi blur pulak gambar ni bila upload

inshaAllah ada ni sis, saya pun buat test 2/3hari before period naik macamtu. lepas seminggu saya check semula dah terang dua2 line tu 🥰 teruskan makan asid folic, jaga diri, jaga pemakanan & jangan buat kerja berat2

2y ago

inshaAllah hehe okayy tq sis🥰

saya pun buat test beberapa hari sebelum period. samar2 gak then saya tunggu seminggu, baru terang. teruskan jaga makan, makan acid folic jangan lupa ya..

2y ago

Samalh sis mcm saya, saya nmpk samar2 trs buang, ingtkn xpregnt, smptlh mndi gunung gns2, lpstu sminggu try lg bru jelas 2 line, msetu syukur sngt bby xde apa2 sbb saya mndi gunung lasak, huhu, smpai niarap time turun gelongsor😭

Hi sis. Boleh update tak sekarang sis dah pergi klinik utk confiemkan pregnant ke? Saya pun tergerak hati nak check n dapt double line pekat. Happy sgt tp risau at the same time.

saya pon macam ni masa mula2 buat..bru 1 weeks dia tak jelas..minggu dpn sis try lg nt makin jelas line tu..nk lg kepastian pergi klinik doktor akan scan n confirmkan..

2y ago

Dkt tmpt saya, slagi baby x 8 week dia xnk scan, kita manalh tau bby brp week kan huhu,

insyaAllah ada sis,sy pon buat test dua hari sebelum period date..naik samar2 mcm ni jugak..sekarang dah nak masuk 9weeks💕😘jaga diri ya,jgn angkat yg berat2 ..

2y ago

hehe inshaAllah, tq sis and tahniah🫰🏻

Dipntell x prnah menipu .. mmg ade tu.. saya 4 hari sblum period dah nmpak line positive dah.. mmg pregnant.

2y ago

mcm saya period tak teratur..tp memang last period bulan 6..tak ada tanda2 nk pregnant..cuma yg saya perasan ada keluar mcm putih telur dlm 3-4 hari mcm tu..org kata klau keluar lendir mcm putih telur tnda nya tengah subur..tp feeling saya kuat mengatakan ada isi,so terus beli clearblue digital..tak sangka pula result pregnant 1-2week..