Gdm on diet

normal tak gdm on diet, berat makin turun 😅.. risau la pula berat tak naik gara2 gdm

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

klau gdm, jgn control mkn ye. control gula je. bnda lain still boleh dimakan. sy pn gdm tpi alhamdulillah berat naik 500-1kg stiap kli checkup. wlaupn gdm, mkn kna ttp mkn ye. jgn diet😅 nnti bby tkdpt nutrition dia. nasi limitkn sesenduk ke sesenduk setngah je stiap kli mkn. buah kna mkn, syur kna mkn bnyakkk. just kurangkn bnda manis je. klau nk mnum air teh or milo, jgn ltak gula. air buah pn sma. tu je🥰 sy bru jmpa pakar pemakanan and dia ckp bsp sy cntik je. bila dia tnya mkn apa, sy ckp sy mkn sama je mcm sblom ni. just kurang skit nsik and kurang bnda manis. and dia puji sbb ramai yg dia jmpa berat trun lpas tau gdm and tk elok ye. sbb tkt bby tkdpt nutrition and bby tk mmbesar. so mommies sekalian, jgn risau ye. mkn je mcm biasa🥰 just msa nk cek gula tu JANGAN MAKAN OR MINUM BNDA MANIS. lpas tu nk mkn sikit boleh laa🥰

Baca lagi
1y ago

makesure diet yg tk memudaratkn bdan ye☺️ risau bby tkckup zat dia😅susu mmg elok dh susu low fat, sngt digalakkan☺️

Ye sis. Awal saya kene Gdm on diet mgu pertama bsp tu checkup lps tu mmg turun berat sebb xpndai lg nk control makan cmna. Appmnt pakar pemakanan lak sbulan lps tu bru dpt. Jd tpksa cari tahu sndri. Mmg nurse bising awlnya tp bkn slh kita pn seb mcm saya first time pregnnt. Jd mmg kita jg2 mkn btul2. Lps dh pndai tahu apa blh mkn, apa patut elak..alhamdlh berat naik elok skit2...wlpn xbyk😅 Janji masa nk amik bsp tu bacaan cantik

Baca lagi

biasanya klu gdm on diet... berat bdan susah nk naik.... kdg2 berat tiba2 akn trun... tpi x mndadak trun... sbnrnye, normal... sbb kita kwal pmkanan...

saya tak diet pun berat turun banyak...ni 6/10 kena jumpa pakar pemakanan...tak daya asyik nak g klinik....

assalam akak, saya pun sama berat turun 2 kg. nurse marah tapi kan saya gdm on diet. pelik sungguh 😭

sy maintain. sbb msih ada alahan. ada masa mkn byk. ada masa seharian mkn roti je

2y ago

bgus nye maintain.. sya ni pla turun terus 😅

Ehh sama kes mcm saya. Mmg totally tukar cara mkn. Terus drop berat 😂

2y ago

tu lah.. 2 minggu start diet 2kg turun... adoiii mcm mna la ni 😅