GDM ON DIET

Hi saya nak tanya,kalau gdm on diet,kena bersalin awal ke tak?

4 Balas

Jika Puan ada GDM on diet control, perlu serah diri tarikh due date tu atau sehari awal ikut saranan doktor. Macam saya, GDM on diet control tahun 2020 anak pertama. Kena serah diri seminggu awal sbb baby besar waktu scan ultrasound. so kena induce. Semua atas saranan doktor. ☺️

7mo ago

Terima kasih puan ❤️

Gdm on dc masa 40wk kena serah diri.. If on ubat atau insulin 37/38wk kena serah diri.. Tgk condition ibu & baby mcm mana..

kalau gdm diet control brsalin ikut due date . kalau gdm on ubat kena brsalin masa 38weeks mcm tu

7mo ago

Tq awk,awk pon ❤️

on diet serah diri masa due date klu masih takde tanda.

7mo ago

Ok faham..risau kena serah diri doc yg bg trkh.