GDM ON DIET

Biasanya moms yg gdm on diet ni bsalin berapa weeks ya?last scan masa 33w berat baby 2.15kg,brt sy 61.8kg.. #ingintahu

6 Balas

saya gdm on diet dan ubat,sejarah 4 orang anak tak pernah kene gdm,nak masuk yang kelima ni sangkut..tapi ubat tak pernah saya makan,saya control pemakanan sendiri,last scan 35 week baby 2.9kg,doc tk bagi tepat cuma anggaran sahaja,berat saya 67++kg now kandungan 36week,tengah menghitung hari

Sy pon gdm on diet control..36w berat baby 2.75kg..Dr kata normal.. Dr pon bg sy masa utk bersalin sampai due date..due date sy 8/11 ni tp Dr kata klau sampai 7/11 baby x kluar, Dr akan bg surat utk serah diri kt hsptl..

2y ago

sma lah sis .. sy pun GDM genap 38weeks nnti sya kena masuk wad sblum due nnti ...sbb dorang nak pantau saya .. takut juga nnti ..sbb xprnah mcm ni .. anak 1 dan 2 xprnah alami GDM ..

Sy gdm on diet jugak. Sy 35w bb berat 2.3kg. Dktr kata normal dan bg bersalin normal tp kena induce week 39 dekat dgn due date. Xleh lebih dari due date.

sy gdm on ubat metformin. bersalin 36w3d 😂 bkn serah diri, baby kalut nk keluar. berat baby 2.3kg je. ibunya pun kecik aje. 🙈

gdm on dc n baby tak besar boleh sampai 40weeks..biasanya serah diri sehari sebelum edd..

Klu bby growth ok, masa due date kena serah diri. Klu bby bsr mungkin awal sikit.

2y ago

Sbb skrg sy 33w4d perut kerap rasa kencang/padat..ada gdm..blm ada persediaan apa2,baru sediakan list utk dibeli..bby gerak slow tp sntiasa pantau dlm msa 12jm gerakan bby masih ckup 10x..