Baby Kurang Gerak

Normal Tak Bila 38w+ Baby Kita Makin Kurang Gerak?

5 Balas

Kalau da cukup pergerakan dlm masa 12jam (9am-9pm) xpe.. Sbb baby da 38w mmg pergerakan dia brkurang sbb perut kita da semakin sempit utk dia.. Tp klau sis rasa risau sgt, baik sis pg hospital cek.. Skrg mcm2 kes ada.. Sy sendiri pun da pernah alami.. 37w 5d sy rasa baby kurang brgerak.. Tp utk pergerakan 10kali tu cukup da.. Disebbkan risau jd apa2 kt baby..mlm tu jgk sy pg hospital utk cek.. Alhamdulillah xde pape.. Jantung baby semua ok.. Cuma kena warded, doktor nk cek samaada pagi tu pergerakan nya ok atau x.. Doktor ckp normal je baby kurg gerak. . Sbb dia da besar dlm perut, jd pergerakan dia slow sikit..

Klu xckup 10gerakkn dlm.12 jam.. sis g hsptl asap k..selagi ckup means smuanya ok

Slgi xckup 10 gerakan dlm waktu dtetapkan, xnormal

Aslkan cukup 10 gerakan dlm 12 jam

tak normal