BABY KURANG GERAK

hai saya dh 30w tp masih alahan adakah normal bila kita kurang makan baby jd kurang gerak?

2 Balas

Makan makanan yang sis boleh makan dan badan terima tanpa muntah. In shaa Allah tak ada apa2 sis. Saya ada member yang dia muntah sampai nersalin. Alhamdulillah anak dia sihat. Sis makan sikit tapi kerap. Makan apa yg badan terima dan mudah serap. Cerita tau kat nurse dan doktor supaya mereka noleh bantu sis. Sis cuba ckp dgn baby, boleh tolong kick cukup 10x sehari. In shaa Allah baby tolong sis. Saya sendiri 10x dari 9g sampai 9malam baru cukup. Ada waktu baby akan tido. Tp pastikan ada gerak sejam sekali. Atau dlm sejam 2 kali

Ya. Mcm kita puasa..xmkn bby kurang gerak. Tp make sure cukup 10x.