Kurang gerak

Hi nak tnya normal ke klau 27w baby makin kurang gerak? Klau rasa pun perlahan je

9 Balas

misi ckp, kite kene alert pattern anak kite gerak hari2, mcm sy, sy perhati, dia akan snyap pagi, gerak pun sikit² je, masuk ptg sampai ke mlm, aktif sgt. kalau sehari or 2 3 hari pattern lari tu yg kite patut risau. bykkan bercakap dgn dia, gosok² perut, main cuit², kalau slow sgt respons, pergi lah cek. jgn tunggu lama², misi ckp byk sgt kes, ibu² x sure tntg pergerakkan anak, dia ingat normal, sekali x .

kalau saya baring ke kiri ke kanan ka.. dia akan kick.. pagi pkul 7 dia tahu mak nye bangun.. dia akan gerak . kick sikit.. tngah hari macm tu juga.. petang lagi lah aktif.. pkul 6-8 dia akan aktif lagi.. bila makan manis dia suka.. tapi saya tak boleh makan manis sllu dan banyak.. sebab gdm.. makan seketul kecik boleh lh..

hi awk kna selalu alert tau dngn pergerakan baby awk. cuba awak mkn makanan sejuk mcm aiskrim . Kalau sy mkn makanan sejuk or mnuman sejuk lpstu mst dia akan kick kuat2. kalau mngiring ke kiri or kanan mst dia akan respon .geli plak jd nya dkt perut ni.

kurang gerak maybe disebabkan ruang dalam perut tu semakin sempit sebab baby semakin besar. tapi sis boleh try makan aiskrim dan baring sekejap. saya pun kalau baring baru rasa aktif baby tendang☺️

sy skrg 26 week more ank first bby sy kuat tendang bila 7 mlm keatas , pgi smpai ptg kurang. bby sy kuat tido . sy tk risau if bby sy tk kick kuat aslkn sy rsa dia kick alhamdulillah .

mggu 27w tu patutnya bby da kick2 sana sini da sis, cuba try tips2 dr google utk bagi bby bergerak byk. sbb start 28w tu da kena kira gerakan bby kt buku pink

pengalamn sy msa ank 1&2 xrsa gerak sgt..huhu..ank ke 3 ni aktif sgt dr bln 4😂

Sampai ke bersalin baby tak sepatutnya kurang gerak. Baik pergi klinik check.

mcm sy 27w bby aktif😂