Upt test

Normal ke upt test kabur walaupun dah 8 weeks pregnant..saya trauma sebenarnya sebab baru lepas keguguran ..pregnant luar rahim 6 weeks..then alhamdulillah terus pregnant lagi..tapi risau tgok upt asyik kabur je

Upt test
42 Balas

Takpe sis nanti pergi klinik mcm saya pergi klinik scan masa 8 weeks dulu tak nmpk lgi doc sampai ckp takut dkt luar rahim... 😭 tapi alhamdulillah berkat doa hari" masa 10 weeks baru lah nampak gerakkan sikit .. Skrg rasa tk sabar nak tunggu untuk scan 20 weeks ke atas nanti.. Tk sabar nak tengok bayi membesar... Saya doakan untuk sis yang baik" 😘 tahniah ye sis... Hehe

Normal. Sbb hormon hcg dh makin tinggi upt tk dpt detect dgn btul dh rasa nye laaa. Sbb biras sy cek dri 4week double line pudar pastu cek stiap hri mkin pekat2 pekat lepas tu skrmg dia 9week sesje test lg skli tetibe line pudar balik. Tp dia dh pegi scan bby okey je sume ok jntung pon ade. So normal jee tu

9mo ago

Hai awak , sekarang post ni dah 3 tahun . Kandungan biras awak macam mana ? Mesti budak nya dah 3 tahun kan

Xper sis, mcm sy pun kabur jugak aritu, tnjuk kt org semua ckp nmpk 1line jee, tp sy nmpk 2line.. Inshaa Allah ade rezeki sis, sy pun test upt stelah keguguran, mmg trauma.. Xper sis rht ckup2, jgn buat kje berat, jge pemakanan, Alhamdulillah wlopun upt sy kabur tp skrg dh 28W+ pun..

Jumpa dr la sis pergi scan tgk ada fetal pole x, should be kalau da 8 minggu upt da mmg jelas trg dah double line tu, kalau baru mcm 4 minggu ke might be la, or can be wrong date, so hormon x kuat lg, so boleh g scan dulu tgk mcm mana

Normal sis mcm sy tapi sy terus g klinik untuk check up ternyata mmg ada baby sy pon pernah merasa beranak luar rahim selepas 6 bulan sy mengandung lagi bayi normal dan selamat dan sekarang sy mengandung lagi ank ke5 baby sihat

better pergi scan sis..8 minggu patut da nampak...so dah boleh taw kedudukan kandungan dlm rahim atau x..kalau belum nampak,boleh buat ujian darah beta hcg utk tgk paras hcg..lebih tepat utk kepastian..

better g check and then minta nasihat dokter sis...biase kalau mgandung luar rahim mereka akan buat blood test n scan utk comfirm kan...kalau betul mereka akan suruh operate jika kandungan masih baru

Xpe sis...sy 2bln prnt Lom nmpk kt utp.g klinik scn pon xnmpk.tp Ati kuat ckp prnt.doc pon xbg lasak sngt n bkalkn asid folic sruh abiskn dlm sebulan.lpstu dtg scn semula tngok2 bby dh nk msuk 3bln

Berapa lama bru pregnant blk? Sbb sy pun penah ectopic. Selepas 6 bln bru sy plan pregnant blk. Sy ikut saranan doc sbb risiko nk jd blk sgt tggi. Sy doakan yg tbaek tuk awk

Sy awl2 dlu pn sama kabur jgk.. Alhamdulillah skrg dh 37weeks.. Ada jg pengalaman 2x keguguran.. Jgn rsau.. Nnt check blk dgn clearblue digital..