Selera makan drop?

Normal ke untuk ibu mengandung hilang selera makan? I'm about pregnant in 8 weeks right now, tiba-tiba saja kurang selera makan. Buka buku pink pun lambat lagi, appointment 18/7 hb. Risau kat baby dlm perut.

23 Balas

normal sis, sy masa first checkup turun 4kg sbb alahan teruk and takda selera makan. tp sy paksa makan buah2. masuk second trimester dah ada balik selera makan and alahan pon hilang. skrg nak masuk third trimester still underweight even setiap bulan ada naik berat badan. alhamdulillah semua okay, baby pon sihat je. setiap hari active je dia berjoget dlm perut 😁