Pregnant 7 Bulan..tiba² mual Dan asyik muntah,makan apa pun tak selera.. Ada tak ibu² pernah alami?

Boleh kongsi pengalaman?#ingintahu

2 Balas

saya. da hilang mual2 masa awal pregnant, tibe2 dtg balik. awal2 pregnant saya mmg makan ubat muntah sbb muntah berdarah. so skrg makan balik. makan ubat muntah tu xde muntah da, cuma loya je sikit2, makan pon selera terus

2y ago

bnyak farmasi saya pergi xde ubat yg saya makan ni. diorg suggest jenis lain, tp saya try xsesuai ngn saya. yg ni je yg sesuai. sis boleh beli kat farmasi bgtau ubat muntah utk mengandung.

saya pun mengalami hal yang masa bila masuk 7bulan terasa mual ..

2y ago

masa saya tanya nurse dia kata tu perkara biasa yang menunjukkan baby sihat .. kalau asyik mual kena kerap makan dalam kuantiti yang sedikit .. jangan ambik sekali banyak .. kerap makan buah delima atau kurma .. saya amal sampai sekarang even saya masuk trimester 3 but baby healty .. berat baby pun cun² dengan tempoh week ..