Normal ke 5 weeks tak nampak kantung?

Normal ke tak nampak kantung lagi walaupun dah 5 minggu? Scan kat bawah (tvs) tak nampak, scan kat perut lagi la tak nampak. Risau sangat-sangat. Ada yang pernah jadi macam ni ke?

Normal ke 5 weeks  tak nampak kantung?
44 Balas

saya pon alami perkara yang sama dav 5w4d tapi still tak nampak kantung walaupon dah tvs scan (vagina scan)..normalkah? btw, dr ada juga cakap yang rahim saya menebal dan kurang air, so tak berapa nak nampak..

normal sis.. sye mse kandungan 5 minggu pn tak nampak lagi kantung... nnt cuba sis acan lagi atas kandungan 8 minggu... waktu tu baby dah bsar sikit dn bole nampak jantung dia kelip2 mse scan tu

Masih awal lg. Nt try scan 8weeks, insyaAllah dh nampak kantung nya. Then scan lg 10weeks akn nmpk baby plk ☺ sy ms 10weeks dh bole dgr heart beat baby. Jgn risau ye. Positif je 😃

Tak sure normal ke x, tp 5w tu mcm awl sgt lg. Sy 6w scan xnmpk apa2 lg. Doc suggest amik darah utk check hamil luar rahim atau x. Alhamdulillah skg dah trimester 3.

2y ago

Mase tu puan ade keluar darah x?

awal lg tuu sis. sy 6w5d bru nmpk kntung . 10w da nmpk baby n heartbeat .. sabar dlu ye mommy jgn stress. mknan jea acid folic jgn tinggal. inshaAllah baby mbsr dgn sihat.🤗

Sy 10week bru nmpk kantung dan jainin jantung pun baru dngr , scan 5week xde kntung , 7week xde jantung smpai dctr kata 50/50 mngndung, Alhamdulillah 10week dh nmpk smua ☺️

8mo ago

Salam maaf masa scan ni buat scan atas atau tvs ye?

Awal lagi tu . Mcm saya , 5 minggu tak nampak apa lagi . Bila cek 8minggu .alhamdulilah nampak dah & nampak jantung berdegup sekali 🥰

Upt hospital positif x? Sy check hr2 positif Makin terang..bila Ade bleeding check kt hospital msh lg negatif..scan pn xnmpk..hrp masih ada

1y ago

salam..sis skrg mcm mana

Insyaallah ada tu nampak nnti tu kadang2 lain org lain penglmn ada lambat ada ambik masa harap semuanya baik2 je untuk kandungan puan

mungkin tak normal la kalau gambar scan baby 5 minggu tak nampak kantung tapi ada je kes macam ni. sis dapatkan advice dari doctor ya