Spotted at 6 weeks

Normal ke spotted at 6 weeks

36 Balas

saya masa awal dapat tau pregnant, masa 6 weeks bukan setakat spotting sikit2, keluar darah, tapi tak penuh pad. lepastu dia beransur makin lama makin sikit snpai lah 10 mggu masih keluar spotting. saya sebelum ni bergantung dgn ubat duphaston(kuat rahim). Alhamdulillah, skrg dh berhenti ubat duphaston, bleeding pon dh tak ada. dah 16weeks + dah🥰. apa pon, banyak berdoa, jangan lasak masa awal pregnant. banyak kan bed rest ya

2y ago

sis nak tnya apa effect makan ubat kuat rahim normal ke rasa mcm nyeri or geli ye area dlm prut

Sama mcm saya sis.. skrg dah 6 weeks.. ada tompok² coklat sikit.. Dr kata normal.. Kalau tak normal bila darah turun byk & dlm masa yg sama sakit perut dlm masa yg lama. Kalau ada sakit perut sekejap² dlm seminit dua tu Dr kata normal sbb rahim akan cramp sbb baby baru menempel gitu.

2y ago

sis sudah brpa hari darah keluar tompok2 coklat tu?

Macam saya jugak. 2kali ada spotting berlainan hari. Wrna merah muda . First scan doktor kata ada darah di rahim. Doktor bagi ubat kuatkan rahim and second scan doktor kata terancam keguguran. Sy confius, tiada penjelesan. Doktor bagi saya cuti utk brehat dan hbis ubat kuat rahim. Scan memang tak nampak janin just nampak kantung shj. Skrg sy kerap sakit pingang dan bahagian rahim. Lagi 2 week sy kena scan utk kepastian. Doakan sy

2y ago

samala dgn sy skrg sis..

sya penah jadi cm tu,tpi darah tu kuar sikit2 jer pkai pn pantyliner jer,tapi jangka masa pjng smpi sbln lebih,msa bln 7 hari tu,last skali doc scan ckp dah complet gugur,rezeki sya,msa darah turun tu langsung xde sakit,cm period tpi yg hujung2 psl sikit2 darah tu.tpi alhamdulilah skrg dh ada pganti yg lain..doakan moga kandungan kali ni mjadi,now pregnant 5week.

2y ago

sya pun tgh mcm nie skrg tpi kantung dan bby blm nmpak 6week pregnant. tpi start hari rabu mcm ada drah keluar sya slu lap dlu sblum kncing bru ada nmpak . kalau tak lap kmluan tk tahu yang ada drah sbb dia tak ada dekat sluar dlm or ktika kncing. mcm mana dgn mcm keadaan saya ni ya

pengalaman saya spotting darah sikit2 dan berlarutan. pergi klinik , doktor kata takde apa-apa. scan pon okay. doktor ada bg ubat kuatkan rahim. tak lama tu saya sakit pinggang sangat2, macam senggugut yg 3 kali ganda sakit. tak lama tu darah berketul2 keluar. masa tu terus cepat2 pergi hospital. dan saya gugur di hospital. nasihat sye lebih baik sis merujuk kepada doktor sekiranya sakit sangat2.

sy pun sama... ada keluar... tpi spot sy more to coklat2 mcm tu... sy pegi check smlm alhamdulillah xde pape... cuma doktor pesan pantau kalau masih ada keluar, dan rasa sakit bawah perut.. dia syor kan makan ubat T. Duphaston utk seminggu... utk kuatkan rahim.. dan kena byk rehat.. jgn buat kerja berat...

sama mcm sy..First day bleeding tp xbnyk just stitik 2 gitu..day 2 warna koko,day 3 warna milo pucat day4 smakin pucat tu pn stitik² je gitu..org kta sisa darah dlm tu yg kluar..but klu b'laku pndarahn yg bnyk d'ikuti sakit bwa ari²,sakit pinggang lekaih p h'pital..

3y ago

Pastu awak dah pegi klinik tak? Sbab saya macam awak juga .. boleh share pengalaman awak?

sy skrg minggu ke 6, ada spotting coklat byk..tp lama kelamaan dia jadi sikit. jd tompok2 ja.kalau bedrest atau x byk gerak, dia kluar sikit je. tp kalau berdiri lama atau byk bjln dia akan keluar..lgi 2 minggu pergi klinik..hritu cek dkt emergency dr kata perubahan hormon..smoga kita semua dilindungi

sye pon sme. .dri 5 week da ada spotting. .tp msuk 6 week mkin bnyk n bleeding gler. .last2 gugur. .awk kne bnykkn rehat n jgn angkt berat2 yer. .jge kndugan mse 1st trismester cmni sbb sng gugur. .sye kje retail bnyk bnde yg sye angkt tu sbb sng gugur kot . .huhu

2y ago

sama hritu dgn Sya 7 weeks gugur 😌 sbb balik kg dan lasak . now dah preg lagi 6weeks doakan mudahan2 sihat walafiat 😌

saya baru balik dari klinik, sy 6weeks dan ada spotting kecoklatan bermula dr subuh tadi, sblm ni sy dah dua kali keguguran, dr x bagi apa2 ubat, dia suruh banyakkan rehat saja, sy ada tanya ttg ubat kuatkan rahim, tp utk awl kandungan ni klu mkn pun katanya x berapa efektif sbb masih terlalu awal