Spotted darah

Salam, sy pregnant lebih kurang 6 week, td tetiba ada spotted darah colour coklat..normal ke? Tp perut xsakit#pleasehelp #pleasehelp #firstbaby

11 Balas

saya pun sama.. ni dah hari ke-5 spotting.. makin hr makin jelas ketul2 tu.. dah pegi hospital dieorg dah scan guna transducer tp doc x ckp ape2 pun . just bgtau baby br 6 minggu instead of 9 yg KK bgtah.. just bagi date next appointment.. sedih gak sbb x brief langsung dkt sy.. besok pg pergi klinik swasta.. doc ckp kn byk rehat.. bergerak bila perlu je.. sbb awal2 ni baby sensitif.

sama macam saya sis . spoting brownish dari 10 weeks sampai skrg 22 weeks , kadang kalao buat kerja banyak sangat dia keluar . bila refer doc masa 10 week . doc tak bagi buat banyak kerja & kerja berat . sbb risau keguguran tu 20% Alhamdullilah skrg dah nak masuk 6 bulan . kerap jgk spotting .

3y ago

betul..sy jalan banyak haritu, 2 tetiba kuar brown spot..sblm 2 ok je..alhamdulilah td sy g scan & refer doc semua normal..doakan sy ye

Nurse pernah pesan kat sana masa bukak buku pink. Kalau during pregnancy, ada bleeding @ spotting walaupon sedikit, terus ke hospital utk pemeriksaan secepat yg mungkin.

3y ago

tq sis

sis dh check ke? mse scan tu dh nmpk ke janin? ke masih kantung?

3y ago

tadi baru gi scan , 6 week 2 days..just nmpk kantung..doc sruh dtg balik 9-12 week utk tgk heart beat..ada info doc jgk psal brown spot & doc ckp normal

tolong lah kalau mcm ni pergi jumpa doktor .

xnormal..pergi klinik skrg

normal sis tp better jumpa doctor

3y ago

sy dh pergi scan tadi, doc cakap normal..harap kandungan terus ok 🙂

better pi check doktor

3y ago

tq sis

bykkan rehat

pi cek