5weeks scan

Normal ke scan 5weeks tak nampak apa lagi? Sb td sy gi scan mmg tak nampak apa lagi . Kantung pon tak nampak . Doc takut suspek kehamilan etopik . Tapi dia kata tggu dulu . Nnt 2weeks lagi scan balik riso dia kecik lg tu yg tak nampak . Ada siapa pernah kena macam sy tak ? 🥺

10 Balas

Sy pernah scan 4w kantung tak nmpak lg. lg risau masa tu dah 2 kali gugur. Sbb nk tau juga comfirm pregnant ke tak. Terus buat test darah beta hcg. Bila dah test comfirm pregnant. Lega sikit hati. Cuma kene jaga2 jgn smbil bleeding. Lps tu repeat scan masa 8w Alhamdulillah dah nmpak baby dgn dengar heartbeat baby. Syukur sgt. Buat masa ni sis jaga diri jgn buat keje berat2. Jgn buat keje smpai bdn letih sgt.

pundi kencing awak penuh tak time scan 😅 macam saya 5w pon tak nampak lagi so kena datang lagi 2minggu then jangan lupa minum air banyak2 kasi penuh pundi kencing 😅

2y ago

kalau nak scan ultrasound nak fetus nampak jelas kena tahan kencing awak 🤣 kalau tak macam saya dia asyik tanya je 'ada rasa nak kencing tak' nak 5 kali dia tanya lepas tu kena tunggu lama 🤣sekarang tak payah tahan kencing sebab baby dah 18w nampak jelas dah 🤣

saya scan masa 6w pon lgsg xnampak, rahim pon xtebal. repeat lg 3minggu baru nampak 9w ada heartbeat. doktor xbg repeat awal sgt 2minggu tu takut xnampak juga membazir duit je

2y ago

Ok awk . Lega sikit hati ni ramai yg senasib dgn sy 😭

biasa nampak 8 mggu sya dulu pernah sebab perut sya tebal dua kqli doctor cakap kosong lom ada apa sekarang dah masuk 27 mggu dah aktif sanggat baby

Tunggu dulu sis, macam saya week 5 nmpak kantung dah. Tapi tu la sampai week 12, baby tak nmpak and kantung kosong. Akhirnya saya kegugurann.

2y ago

tu la sis, org kata tak dak rezeki, saya kira baru sebulan je keguguran, skrg tggu period tak period lagi.

sye 7weeks pun kantung je nampak . tpi alhamdulillah baby oky je . skrang dh 36w+4d . tkpe tngu je dlu . sye pun dlu risau jugak hehe

2y ago

Tulah harap ada rezeki utk sy 🥺

sy scan smlm. spatut nya kalo ikut date period dh 7w4d tp bila scan baru 4w6d dgn 5w. nmpak kantung and yolk sac.

2y ago

Sama sy pernah scan tak nmpak. Lg risau masa nk kene travel naik flight. Terus buat test beta hcg. Alhamdulillah betul pregnant. Masa tu mmg jaga diri tak buat keje apa2 dah. Klau risau sgt try test darah beta hcg sis

tggu 2 minggu lagi ....masih awal sis ..nanti lepas 2 minggu scan lagi🤗

2y ago

ya sis ...jaga kesihatan ya..

Hai sis boleh saya tau sis scan dari bawah kee atas?

2y ago

sya dulu mcm tu jugak doctor buat mcm tak iklas marah sya pergi kelinik bayar ha doctor laki tu cakap baby dah ada dah cuma jantung datang 2 mggu lagi sukur lah Allah dengar doa sya

biasa 7w bru nmpak.. 5w ni awal sgt

2y ago

Yekee . Sy saja test 5w sb ada yg kata dah nampak . Skli pergi tak nampak apa . Riso jugak . Rupanya normal 🥺