5weeks tak nampak kantung

Mommies, Normal ke kalau scan 5weeks tapi tak nampak apa apa lagi? Upt +ve. Scan dari bawah pun tak nampak.

2 Balas

Normal, sbb kadang usia kandungan sebenar belum sampai 5 weeks lagi, mungkin baru 2-4 weeks. Boleh cuba repeat scan lepas 3-4 minggu untuk confirmkan semula. Sambil tu consume folic acid dan monitor ada blood spotting ke apa ke.

Start 6 weeks baru akan nampak kantung. Nanti repeat scan lagi ye