pregnancy in 39weeks ,breast bengkak

Normal ke salah satu breast bengkak dan sakit ? Ada tips untuk surutkan sakit,bengkak breast? Thanks

2 Balas

Normal pada ibu mengandung.. Ini disebabkan perubahan payudara semasa mengandung berkaitan dengan peningkatan hormon dan aliran darah ke dalam tisu payudara. Sebab itu ia seakan makin besar dan lebih lembut.

5y ago

Ooo. Tapi beza ikut orang ya kan? Ada yang lepas bersalin rasa bengkak, sakit

Hormon ibu hamil kuat. Bule refer doc , bgtau diorg . Sb kdg buleh jd lain klau sakit bgkk ni

5y ago

Haah baik, rabu ni checkup weekly. Alhamdulillah harini surut Rasa sakit. Malam semalam rasa bisa bengkak nak kalih tangan pun terasa sakit huu