Normal ke Sakit kepala yg teruk pd 1st trimester? Ada cara tak nak hilangkan/kurangkn tanpa mkn ubat

8 Balas

Saya mcm ni masa trimester 1. Hari2 sakit kepala sis, smpai menangis punya xtahan.. Stdby minyk cap kpk je dlm beg. Masuk trimester 2, 15-16 weeks hilg terus sakit kepala..

Saya sapu minyak kat tengkuk, kepala, bahu semua. Minum banyak air. Pastu ada kawan bagi tips letak tea beg kt mata and kain basah kt kepala, yg ni sy belum try lagi

Doc said headache is caused by lack of water. Whenever I feel headache I drink a lot of water and it helps. You can try ya. Hopefully works for you too :)

Sy masa trimester kedua sakit kepala teruk sgt. Hari2 sy tempek plaster neobun kat dahi, kurg sikit sakit tu. Lg 1 sy tuam ais kt kepala. 😅

sy pon tgh alami sis..kejap2 sakit kepala..usia bru 9 minggu..myk cp kapak dh berbotol..mmg xblh tgl msty ade je bwk kemana..

Normal for certain mother-to-be..if kuat sangat sampai xleh buat apa2 boleh try acupuncture..it works for my cousin

kbanyakkan mmg rasa mcm tuh, mcm saya pun tgh lalui juga. nak hilangkan just tidur or letak bam ka apa.

Urut area kepala, tengkuk.