Sakit kat tulang bahagian kemaluan

Normal ke sakit bahagian tulang bahagian kemaluan ni 😭 macam terik urat rasa dia... Pregnant nak masuk 22 minggu dah ni... Saya boleh berjalan cuma kena jalan macam penguin baru selesa. Kalau jalan seperti biasa ya ampun terik je rasa kat bawah ni haaaah Nak pakai kain sembahyang atau seluar kena duduk sebab kalau angkat kaki ya ampunnnn 🥲🥲🥲 Mula-mula sakit kat tulang punggung tapi lepas duduk beralaskan bantal kat bahagian belakang alhamdulillah hilang dah.. ni datang sakit tulang situ pulak 😫 Kalau tak normal saya nak pergi klinik sekarang.. thanks semua

2 Balas

akan hilang after bersalin. lagi besar kandungan kita makin akan terasa sakit tu. both pregnancy journey sy mmg sy alami. hilang after sy bersalin. kadang mmg sampai menangis sebab xtahan sakit. pernah minta ubat dkt doctor. doctor ckp boleh bagi panadol biasa sbg ubat thn sakit

9mo ago

nnt next checkup cuba tanya doctor. inform apa yg awak rasa. minta doctor advise😊

Cuba beli pregnancy pillow untuk support masa tido. And buat exercise untuk kuatkan bahagian punggung tu. Boleh google cari exercise for pregnancy. Lagi satu, pergi la jumpa dr pakar and dpatkan nasihat yang terbaik. Take care

9mo ago

Cari exercise for each trimester dear. Exercise tu yang akan kuatkan muscle kita baru tak sakit pinggang dll